Eetdagboek week 21: Kunnen we eindelijk koken, doen we het niet!

Eetdagboek week 21: Kunnen we eindelijk koken, doen we het niet!

Yeahhhh!!!!! De keuken is (eindelijk) zo goed als af. We zijn echt zo happy! De keuken is namelijk super gaaf geworden en wij kunnen wel zeggen dat dit echt onze droomkeuken is. Als de keuken echt helemaal af is dan maken wij een artikel waarin jullie alle voor en na foto’s te zien krijgen. Deze week was qua eten nog wel heel chaotisch omdat er toch nog wel veel moest gebeuren aan de keuken. Hierdoor was er helaas nog steeds niet veel tijd om te koken. Komende week verwacht ik dat we weer lekker aan de slag kunnen gaan en dat we super veel lekkere recepten kunnen gaan klaarmaken voor Familie over de Kook. Kijk je mee naar wat wij de afgelopen week gegeten hebben!

Eetdagboek

Maandag

Jan Willem is de hele dag druk bezig geweest om onze internet problemen op te lossen. Wij zitten al een paar weken zonder goed internet en aangezien wij voor ons werk hiervan afhankelijk zijn, moet dit wel snel opgelost worden. Helaas kan hij maar niet achterhalen waardoor de problemen komen en ook KPN komt niet verder. We nu alles maar bedraad in plaats van dat we op de wifi werken. Omdat Jan Willem geen tijd en zin meer had om eten te koken, gingen we naar de nieuwe KFC bij ons in Hoofddorp. De nieuwe eigenaren zijn 2 klanten van ons, die bij ons in de B4men Barbershop komen. Het is een super mooi filiaal geworden en ik denk echt een aanwinst voor Hoofddorp. Helaas voor onze portemonnee wat minder…..

Jammie!!!! Wij hebben flink gezondigd bij de KFC

Dinsdag

Yes! De eerste keer koken in de nieuwe keuken. Helaas nog steeds niet voldoende tijd om alles zelf klaar te maken maar een keertje kant en klare pastasaus moet kunnen toch? Ik heb bij de AH verse pasta en pastasaus gehaald en aangevuld met courgette en aubergine. Wij koken nu op inductie en ik kan je vertellen….dat is best wennen. Gelukkig is er niets aangebrand en was het redelijk te eten maar eerlijk is eerlijk, mijn eigen pastasaus is toch wel 1000x lekkerder. 

Pasta met extra veel aubergine en courgette. Helaas niet de lekkerste pasta die we ooit gegeten hebben

Woensdag

Wij hebben nu een vrijstand fornuis met 2 ovens en 1 grill, deze moeten natuurlijk ook getest worden. Aangezien ik de hele dag aan het schilderen was, werden het kant en klare pizza’s. Ik had verse pizza’s gehaald bij de AH, maar wij waren niet onder de indruk. Wel waren we onder de indruk van onze oven, die werkt toch wel even veel sneller dan onze vorige. Ik ga dus snel aan de slag met verschillende recepten voor zelfgemaakte pizza’s.

Pizza met harissa kip en een pizza met prosciutto, niet heel bijzonder.

Donderdag

Wij hebben echt super vervelend werk….maar niet heus! Wij mochten met de kids namelijk eten bij het Hard Rock Cafe in Amsterdam. Ik was hier al een keertje met Jan Willem geweest en wij hebben toen echt één van de lekkerste burgers ooit gegeten. Ik was wel een beetje sceptisch of het wel leuk zou zijn voor de kinderen, maar die hebben echt de tijd van hun leven gehad. Binnenkort een review op Familie over de Kook over het Hard Rock Cafe.

Een hotdog met frietjes gaat er altijd wel in!

Vrijdag

Ook weer een makkelijke maaltijd! Ik ben nog steeds druk bezig met schilderen en het was vrijdag ontzettend heet. Ik heb echt een super lekker broodje met pittige falafel gemaakt. Dit was zo onwijs lekker, dat ondanks dat het misschien te simpel is voor op Familie over de Kook, ik het recept wel ga uitschrijven. Soms wil je gewoon snel iets eten zonder lang in de keuken te hoeven staan. 

Stokbroodje met pittige falafel

Zaterdag

Het wordt behoorlijk eentonig maar ik ben nog steeds druk aan het schilderen. Het einde is gelukkig wel in zicht. Ook vandaag was het echt super heet, dus hebben we sushi gehaald. Er is namelijk altijd een goed excuus om sushi te eten. Ik ben echt helemaal verzot op sushi en tegenwoordig eet Beaudine hier ook goed van mee. Alhoewel…echt heel gelukkig is dat niet, want nu hebben Jan Willem en ik minder. We hebben sushi besteld bij Sushipoint die pas bij ons in Hoofddorp is geopend. De reacties waren erg wisselend op hun FB Pagina maar ik moet zeggen dat wij het wel lekker vonden. Aparte smaken en weer eens wat anders dan anders, wij vonden het in ieder geval voor herhaling vatbaar.

Sushi!!! Er is altijd een goed excuus om sushi te eten

Zondag

BBQ Time!!! Vandaag heeft Jan Willem samen met de kids en een vriend van ons René Laenen, de Strong Viking Family Run gelopen. Ze hebben het echt super goed gedaan en zelfs Beaudine die echt helemaal niet sportief is (understatement) heeft hem helemaal uitgelopen. Zelfs nog sneller dan de aangegeven tijd, ik ben dus super trots op ze. S’avonds hebben we lekker de BBQ aangestoken en een simpele hamburger gemaakt met guacamole, gekarameliseerde uien en tortillachips. Als toetje hebben we marshmallow’s geroosterd…en…..een ijsje gehaald. Je leeft maar eens!

Biologische hamburger van de bbq met allemaal lekkere dingen!

Wat hebben wij gegeten

Vorige week is er geen eetdagboek online gekomen omdat we echt 7 dagen patat hebben gegeten. Heel slecht en het was ook echt niet lekker, maar het liep nu eenmaal zo. Deze week was gelukkig een stuk beter qua eten. Het is nog niet hoe wij normaal gesproken eten maar gelukkig is het einde van de keukenverbouwing in zicht en kunnen we weer lekker aan de slag gaan!