cupcakes met advocaat : leuk voor Pasen

cupcakes met advocaat : leuk voor Pasen

Speciaal voor Pasen maakte ik deze super luchtige cupcakes met advocaat. De advocaat is zeker niet te overheersend in de cupcake maar geeft juist een subtiele smaak. Door de glazuur met advocaat eroverheen te doen, krijg je wel echt een goede advocaat smaak. Mocht je niet zo van advocaat houden, laat dan de glazuur achterwege. Deze cupcakes waren zo goed gelukt dat ik er echt super tros op was. Beaudine wilde eerst ook niet geloven dat ik ze echt zelf had gemaakt. Volgens haar waren ze te luchtig en krijg je dat alleen als je cupcakes koopt. Ik zie het maar als een enorm compliment 😉

recept cupcakes met advocaat

Recept Afdrukken
advocaat cupcakes met glazuur
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Snack
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
advocaat cupcakes
advocaat glazuur
Maaltijd Snack
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
advocaat cupcakes
advocaat glazuur
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de cupcake papiertjes in een cupcake bakblik.
  2. Meng de bloem met een 1/2 zakje bakpoeder en een snufje zout. Klop de eieren schuimig met de suiker. (dit duurt wel eventjes, het mengsel moet echt lobbig worden en het wordt dan ook witter van kleur) Voeg de olie al mixend toe. Voeg de melk, advocaat en vanille extract toe en mix kort door. Mix dan beetje bij beetje de bloem erdoorheen.
  3. Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 15-20 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Meng voor het advocaat glazuur de ingrediënten en bedruip dit over de cupcakes.
Deel dit Recept

Bij ons mogen zowel Beaudine als Amaranthe de cupcakes gewoon eten. Amaranthe mag dan alleen het glazuur niet eten. Het glazuur is namelijk niet verwarmd en daardoor verdampt de alchohol ook niet. Daarom dipte ik haar cupcake in gesmolten chocolade. Bestrooi eventueel met een beetje gekleurde hagelslag en je hebt een super vrolijk cupcakeje.

Paastip: cupcakes

recept cupcakes met advocaat

Deze cupcakes met advocaat zijn echt heerlijk! Ze zijn ook lekker zonder advocaat glazuur. Ik heb ook een aantal cakejes gedoopt in gesmolten chocolade en mmmmm dat is ook echt wel heel erg lekker.

recept luchtige cupcakes met advocaat en advocaat glazuur.

Wil je een iets meer uitgesproken advocaat smaak? Maak er dan wel een advocaat glazuur bij. Ook leuk om met Pasen te maken is een tiramisu met advocaat en bokkenpootjes.