zelf appelmoes maken: super leuk en makkelijk om met kinderen te doen

zelf appelmoes maken: super leuk en makkelijk om met kinderen te doen

Amaranthe en ik hebben pas geleden zelf appelmoes gemaakt. Met vlagen wil Amaranthe namelijk overal appelmoes op en bij. Als je weet hoe simpel het is om zelf appelmoes te maken, dan vraag je je af waarom je dit überhaupt ooit klant en klaar gekocht hebt. Het leuke van appelmoes maken is dat kinderen het bijna helemaal zelf kunnen doen. Ik heb Amaranthe alleen geholpen met de appels schillen en de rest heeft zij helemaal zelf gedaan. 

recept appelmoes

 

zelfgemaakte appelmoes

De eerste keer dat wij zelf appelmoes gemaakt hebben heb ik 6 Elstar appels gebruikt. Inmiddels hebben wij onze favoriete appels gevonden om de moes te maken. Tegenwoordig gebruiken wij 5 Breaburn appels en 2 Granny Smith appels. Je krijgt dan een fris zoete appelmoes…echt super lekker 🙂 Mocht je van kaneel houden dan kan je er ook voor kiezen om 1 theelepel kaneel toe te voegen. Ook kan je zelf kiezen of je de appelmoes wilt pureren met een staafmixer voor een hele fijne moes of dat je hem in de keukenmachine mengt voor een iets grovere substantie. 

Wel even spannend om met zo’n scherp mes te snijden. Ze deed het hartstikke goed!
Even roeren in de pan hoort er ook bij. Sinds we op inductie koken ben ik wel makkelijker geworden met het laten helpen van de kinderen.
Hahahha….super geconcentreerd de appels mixen. Amaranthe kon niet wachten tot het klaar was.
Tadaaaaaaa!!!! Super trots op haar zelfgemaakte appelmoes.