Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om deze cupcakes gevuld met Knoppers als recept uit te werken op Familie over de Kook. Ze waren alleen zo ontzettend lekker dat ik je toch het recept niet wil onthouden. Een paar weken geleden kregen wij een perspakketje met de nieuwe Knoppers repen opgestuurd. Vanwege alle hectiek met Beaudine thuis, kwamen de repen gewoon in de keukenkast te liggen. Op een dag namen we een paar repen mee naar het ziekenhuis en mmmmm ze waren toch wel heel erg lekker. De Knoppers repen zitten een beetje tussen een Lion, Snickers en Twix in. Deze cupcakes zijn dan ook verslavend lekker. Maak gerust een extra portie en vries er een aantal in….als ze daar de kans voor krijgen 😉
recept cupcakes gevuld met Knoppers
Luchtige cupcakes gevuld met Knoppers
Ingrediënten
- 100 gram suiker
- 125 milliliter zonnebloemolie
- 200 milliliter melk
- 1/2 theelepel vanille extract
- 200 gram bloem
- 2 stuks eieren
- 1/2 zakje bakpoeder
- snufje zout
- 3 repen Knoppers fijn gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de cupcake papiertjes in een cupcake bakblik.
- Meng de bloem met een 1/2 zakje bakpoeder en een snufje zout. Klop de eieren schuimig met de suiker. (dit duurt wel eventjes, het mengsel moet echt lobbig worden en het wordt dan ook witter van kleur) Voeg de olie al mixend toe. Voeg de melk en vanille extract toe. Mix dit kort door. Spatel dan beetje bij beetje de bloem door het beslag en vervolgens iets meer dan de helft van de gehakte Knoppers repen.
- Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bestrooi met de overgebleven gehakte repen. Bak de cupcakes in 15-20 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
Ook lekkere cupcakes om te maken zijn mijn bananen cupcakes, advocaat cupcakes of cupcakes gevuld met Nutella chocoladepasta.
cupcakes om te smullen
Deze cupcakes zijn heerlijk luchtig. Dat in combinatie met het knapperige van de koek, de gesmolten chocolade en de gesmolten karamel van de reep, is echt zo onwijs lekker!
Ik ben echt absoluut geen bakster maar cupcakes vind ik altijd wel ontzettend leuk om te maken. Deze mislukken namelijk nooit. Ik gebruik dit recept als basis voor bijna al mijn cupcakes tegenwoordig.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.