Chili con carne makkelijk recept

Chili con carne makkelijk recept

Chili con carne makkelijk recept. Dit recept maak je zonder pakjes en zakjes en zit bomvol smaak. Wij zeggen smullen maar!

chili con carne makkelijk recept

Serveer de Chili con carne met guacamole, Mexicaanse crème fraîche dipsaus, cheddar, tortilla chips en/of kruidige rijst. Wij vinden het ook lekker om met stokbrood te eten. Je kunt er dus vele kanten mee op 🙂

Chili con carne met stoofvlees

Chili con carne betekend in het Spaans chilipeper met vlees. Je hebt ook nog Chili sin carne, dan eet je de maaltijd zonder vlees.

Wij hebben dit keer ervoor gekozen om varkenswangen te gebruiken maar je kunt ook riblappen of sukade gebruiken.

Traditioneel zit er verder in een chili ook nog knoflook, ui en komijn. Vaak aangevuld met bonen, mais en/of tomaten. Wij gebruiken voor onze chili kidneybonen, witte bonen, paprika, mais en tomatenblokjes uit blik.

Chipotle peper in adobo saus

Om de chili lekker veel smaak en pit te geven gebruiken wij nog chipotle peper in adobosaus + een beetje extra van de saus. (zie bovenstaande foto)

Voor nog meer smaak voegen wij ook nog cajunkruiden, 1/2 groentebouillonblokje, gedroogd korianderblad en gerookte paprikapoeder toe.

Reept Chili con carne makkelijk recept

chili con carne makkelijk recept

Chili con carne makkelijk recept

Een smaakvolle Chili con carne maak je echt heel makkelijk zelf. Voortaan wil je deze chili wekelijks eten 🙂
5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: bonen, chili, chili con carne, chipotle peper in adodbo saus, mais, makkelijk recept, Mexicaans, Mexicaans recept, stoofvlees
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 10 minuten
Porties: 6 personen

Equipment

  • 1 stoofpan

Ingrediënten

  • 500 gram stoofvlees in blokjes gesneden
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt of geraspt
  • 380 gram kidneybonen mag iets meer of minder zijn
  • 380 gram witte bonen mag iets meer of minder zijn
  • 1 blik tomatenblokjes blik van ongeveer 400 gram
  • 150 gram mais
  • 1 chipotle peper in adobosaus fijngehakt
  • 1 eetlepel adobosaus uit hetzelfde blikje
  • 2 theeleplel gerookte paprikapoeder of gewone paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel cajunkruiden
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gedroogde korianderblad
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 125 mililiter water
  • 1 eetlepel bloem flinke eetlepel gebruiken
  • 1 theelepel suiker flinke theelepel gebruiken
  • olijfolie of zonnebloemolie

EXTRA'S

  • 2 stengels bosui

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, zout, halve eetlepel cajunkruiden en de bloem. Meng dit goed door elkaar. 
  • Verhit een scheutje olie en bak het blees rondom goudbruin aan en haal uit de pan. 
  • Voeg een klein scheutje olie weer toe en bak de uien met de knoflook, paprika blokjes, chipotle peper, chipotle saus, cajunkruiden, paprikapoeder, komijnpoeder en koriander kort aan voor ongeveer 30 seconden. 
  • Voeg het vlees toe, verkruimel het bouillonblokje erbij, voeg de tomatenblokjes, water en suiker toe en laat het vlees minimaal 4 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. (laat een klein kiertje open)
  • Voeg dan na 4 uur (het vlees moet wel al gaar zijn….laat anders langer stoven) de witte bonen (uitgelekt), kidneybonen (uitgelekt) en mais toe en laat nog eens minimaal 30 minuten zonder deksel op de pan pruttelen. 
  • Breng de chili con carne eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngehakte bosui of fijngehakte koriander. (mijn voorkeur gaat uit naar koriander, de kids vinden bosui lekkerder)
  • TIP: wil je niet dat de paprika zacht wordt? Voeg deze dan tegelijkertijd met de bonen toe.
    TIP: maak de chili con carne een dag van te voren klaar. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Chili con carne met stoofvlees en chipotle

chili con carne met rijst

Ons maak je echt heel gelukkig met deze avondmaaltijd. Ik zorg dat ik vaak nog een restje overhoud. De volgende dag maak ik er dan gevuld stokbrood mee.

Je snijdt een stokbrood in de lengte doormidden, holt het brood iets uit, vult het brood met chili, bestrooit het met flink wat cheddar en bak dan het brood 8-10 minuten af in een voorverwarmde oven op 220 graden. Echt genieten dit!

2 Comments
  1. 5 sterren
    De smaak is super, net zoals die (in mijn beleving) hoort te zijn.

Comments are closed.

5 from 2 votes (1 rating without comment)