Burgers met gebakken uien en kruidenolie

Burgers met gebakken uien en kruidenolie

Burgers met gebakken uien en kruidenolie. Deze zomerse burgers zijn in no-time klaar en zijn echt smullen geblazen.

burgers met gebakken uien en kruidenolie

Serveer de zomerburgers op een burgerbroodje met wat sla, tomaat, gebakken ui en een kaas naar keuze.

Burgers met kruidenolie

Jeej! Wanneer het mooi weer is, dan eten wij heel graag met ons gezin buiten. Wat is er dan lekkerder dan samen genieten van sappige burgers. Dit keer maakte ik een hele simpele burger met een kruidenolie voor een extra smaakdimensie.

Eigenlijk is dit recept ontstaan uit een soort van overschot. Ik had de kruidenolie namelijk over van de simpele en kruidige tomatensoep. Zonde om weg te gooien en de volgende dag stonden burgers op het menu.

In plaats van ketchup of curry leek het mij wel lekker om de kruidenolie als vervanging te gebruiken. Mmmmm en lekker was het zeker! Deze burgers komen deze zomer nog veel vaker op het menu.

Een kruidenolie maak je heul erg simpel zelf. Mix met een staafmixer verse kruiden met olijfolie, knoflook, peper, zout en citroensap. Voor extra pit is het ook lekker om een snufje chilivlokken toe te voegen.

Ik had dit keer een kruidenolie gemaakt met platte peterselie en rozemarijn maar ga gerust zelf experimenteren met kruiden. Gebruik bijvoorbeeld ook eens munt, dille, oregano, bieslook en/of basilicum.

burgers met gebakken uien

Kant en klare burgers gebruiken

Nee, ik schaam mij hier niet meer voor. Ik gebruik vaak gewoon kant en klare burgers. Het gebruik van kant-en-klare burgers maakt het bereiden van deze avondmaaltijd namelijk een fluitje van een cent.

Je kunt daarbij zelf natuurlijk kiezen voor je favoriete soort burgers, zoals rundvlees, kip of zelfs vegetarisch.

Bak de burgers op bbq, in grill(pan) of in de airfryer goudbruin en sappig. Zelf bestrooi ik de kant en klare burgers voor bakken nog wel met een flinke snuf versgemalen zwarte peper en een snufje zout.

Voeg naar wens nog andere toppings toe, zoals augurken, komkommer en/of plakjes avocado. Ook erg lekker…. alleen wel een geklieder om te eten…. is een gebakken ei op de burger.

Andere lekkere burgers zijn: gegrilde kipburger met tomatensalsa, Griekse burger met feta of maak eens een heerlijke BLT burger.

Recept burger met gebakken uien en kruidenolie

burgers met gebakken ui en kruidenolie

Burgers met gebakken ui en kruidenolie

Geniet van deze simpele en zomerse burgers met gebakken ui en kruidenolie.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: burger, burgers, gebakken uien, hamburgers, kruidenolie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 burgers
  • 4 burgerbroodjes
  • sla naar keuze
  • 2 tomaten in plakjes gesneden
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt (of andere kaas naar keuze)
  • mayonaise
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

GEBAKKEN UIEN

  • 2 grote uien in halve ringen gesneden
  • zonnebloemolie
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • klontje roomboter

KRUIDENOLIE

  • hand platte peterselie grof gehakt
  • 2 stuks knoflook grof gehakt
  • 1 tak rozemarijn blaadjes nodig
  • 1/2 citroen rasp nodig
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 100 millliliter extra vierge olijfolie
  • snufje chilivlokken optioneel

Instructies

  • Mix alle ingrediënten voor de kruidenolie met een staafmixer. 
  • Bestrooi de burgers aan beide kanten met versgemalen zwarte peper en zout. Bak de burgers goudbruin op de bbq, in de airfryer of in een (grill) pan. 
  • Bestrooi de burgers met de geraspte kaas en laat de kaas smelten over de burgers. 

BAK ONDERTUSSEN OOK DE UIEN:

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien op redelijk hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Voeg een klontje roomboter toe en bak de uien nog kort in de boter voor de smaak. Breng op smaak met peper en zout.
    TIP: ook lekker is om eventueel (gerookte) paprikapoeder, kerriepoeder, gedroogde tijm of gedroogde oregano toe te voegen aan de uien. Een combinatie kan natuurlijk ook.

GA VERDER MET HET OPMAKEN VAN DE BURGERS:

  • Snijd de burgerbroodjes doormidden en rooster de binnenkanten kort goudbruin.
  • Smeer de onderkant en bovenkant van burgerbroodjes in met een flinke lik mayonaise en verdeel over de onderkant nog een theelepel kruidenolie. 
  • Leg vervolgens een handje sla op de onderkant van het broodje en daarop, tomaat, de burger en de gebakken uien.
  • Drizzle nog extra kruidenolie eroverheen, leg het bovenkantje van het broodje erop en happen maar. 
  • Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Burgers met gebakken uien en kruidenolie

Jan Willem maak ik altijd erg gelukkig met een burger! Hopelijk ga jij ook genieten samen met je familie en/of vrienden van deze simpele maar smaakvolle zomerburgers.

Uiteraard mogen frietjes natuurlijk niet ontbreken. Ook lekker is om bij de burgers naast friet nog een simpele coleslaw te serveren. Dat het maar een heerlijke zomer mag gaan worden!

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken