Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise. Dit heerlijk broodje maak je in 5 minuutjes klaar en daarna is het echt smullen geblazen.
Als je ons langer volgt, dan is het geen geheim dat wij graag tijdens de lunch onszelf af en toe verwennen met een heerlijk broodje. In de zomer eten wij overigens dit soort broodjes ook gewoon als avondmaaltijd.
Verwen jij jezelf ook graag met een goed gevuld broodje? Probeer dan ook eens de volgende recepten: broodje ossenworst met pittige mayonaise, bagel met zalm en kruidenroomkaas of maak eens het broodje filet americain met avocado-mayonaise.
Vadouvan mayonaise
Een broodje rosbief is natuurlijk altijd erg lekker maar wordt nog veel lekkerder met een Vadouvan mayonaise.
Om de mayonaise te maken meng ik kant en klare mayonaise met 2 flinke theelepels Vadouvan specerijen mix, snufje chilivlokken en een snuf versgemalen zwarte peper.
TIP: de Vadouvan specerijen mix die ik gebruikte van Euroma is van zichzelf al een beetje pittig, dus je kunt eventueel de snuf chilivlokken achterwege laten als je niet zo pittig houdt.
Ik maak manlief altijd erg gelukkig met dit soort broodjes. De liefde van de man gaat toch nog steeds door de maag 🙂
Uiteraard is de mayonaise ook erg lekker bij aardappeltjes uit de oven, bij frietjes, als dip bij chips/rauwkost.
Recept broodje rosbief met Vadouvan mayonaise
Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise
Ingrediënten
- 2 broodjes soort naar eigen wens
- 100 gram rosbief
- handje rucola
- 1 stengel bosui fijngesneden
- 12 plakjes komkommer
- handje kiemgroenten alfalfa of tuinkers is ook lekker
VADOUVAN MAYONAISE
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels Vadouvan specerijen ik gebruikte Euroma by Jonnie Boer
- snufje chilivlokken
- snufje versgemalen zwarte peper
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de Vadouvan mayonaise.
- Snijd de broodjes doormidden. Smeer beide kanten in met de Vadouvan mayonaise.
- Beleg de onderkant met een handje rucola, daarop plakjes komkommer, daarop plakjes rosbief en dan een beetje kiemgroenten en fijngesneden bosui.
- Leg de bovenkant erop en eet smakelijk!
- TIP: kan je niet goed tegen lactose? Gebruik dan een vegan mayonaise.
Welk brood gebruiken?
Het is misschien een saai antwoord maar gebruik gewoon een broodje wat jijzelf erg lekker vindt. Ik heb dit gekozen voor een speltbol met zaden en pitten. Je kunt eventueel ook gewoon stokbrood gebruiken.
TIP: ook lekker is het om gewoon brood te roosteren en er een sandwich van te maken. Dit is meteen ook iets goedkoper dan kant en klare broodjes. De rosbief kost al genoeg 😉
Broodje rosbief
Hopelijk jij net zo genieten van dit heerlijke broodje rosbief met Vadouvan mayonaise als wij hebben gedaan thuis. In plaats van rosbief kan je natuurlijk ook ander beleg gebruiken. Zo is ham of plakjes kipfilet ook erg lekker.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.