Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise. Dit heerlijk broodje maak je in 5 minuutjes klaar en daarna is het echt smullen geblazen.

broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Verwen jij jezelf ook graag met een goed gevuld broodje? Probeer dan ook eens de volgende recepten: broodje ossenworst met pittige mayonaise, bagel met zalm en kruidenroomkaas of maak eens het broodje filet americain met avocado-mayonaise.

Vadouvan mayonaise

Een broodje rosbief is natuurlijk altijd erg lekker maar wordt nog veel lekkerder met een Vadouvan mayonaise.

Om de mayonaise te maken meng ik kant en klare mayonaise met 2 flinke theelepels Vadouvan specerijen mix, snufje chilivlokken en een snuf versgemalen zwarte peper.

Uiteraard is de mayonaise ook erg lekker bij aardappeltjes uit de oven, bij frietjes, als dip bij chips/rauwkost.

Recept broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Broodje rosbief met Vadouvan mayonaise

Verwen jezelf eens met dit heerlijke broodje rosbief met Vadouvan mayonaise.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: broodje, broodje rosbief, rosbief, Vadouvan, Vadouvan kruiden, Vadouvan mayonaise, Vadouvan specerijen
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 broodjes soort naar eigen wens
  • 100 gram rosbief
  • handje rucola
  • 1 stengel bosui fijngesneden
  • 12 plakjes komkommer
  • handje kiemgroenten alfalfa of tuinkers is ook lekker

VADOUVAN MAYONAISE

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels Vadouvan specerijen ik gebruikte Euroma by Jonnie Boer
  • snufje chilivlokken
  • snufje versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de Vadouvan mayonaise.
  • Snijd de broodjes doormidden. Smeer beide kanten in met de Vadouvan mayonaise.
  • Beleg de onderkant met een handje rucola, daarop plakjes komkommer, daarop plakjes rosbief en dan een beetje kiemgroenten en fijngesneden bosui. 
  • Leg de bovenkant erop en eet smakelijk! 
  • TIP: kan je niet goed tegen lactose? Gebruik dan een vegan mayonaise.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Welk brood gebruiken?

Het is misschien een saai antwoord maar gebruik gewoon een broodje wat jijzelf erg lekker vindt. Ik heb dit gekozen voor een speltbol met zaden en pitten. Je kunt eventueel ook gewoon stokbrood gebruiken.

Broodje rosbief

broodje rosbief

Hopelijk jij net zo genieten van dit heerlijke broodje rosbief met Vadouvan mayonaise als wij hebben gedaan thuis. In plaats van rosbief kan je natuurlijk ook ander beleg gebruiken. Zo is ham of plakjes kipfilet ook erg lekker.