Bladerdeeg stengels met lemon curd

Bladerdeeg stengels met lemon curd

Bladerdeeg stengels met lemon curd. Voor dit heerlijke hapje heb je maar 3 ingrediënten nodig. Duik dus snel de keuken in.

bladerdeeg stengels met lemon curd

Lemon curd

Ik vind lemon curd echt heerlijk! Daarom heb ik eigenlijk meestal wel een potje in de koelkast op voorraad staan. Regelmatig maak ik er cupcakes mee, smeer ik het op een crackertje of voeg ik een beetje toe aan mijn yoghurt.

Nu kan je zelf lemon curd maken maar ik snap dat je daar ook niet altijd zin in hebt. Voor deze bladerdeegstengels heb ik ook gewoon kant en klare lemon curd gebruikt.

Bladerdeeg stengels

Het voordeel van bladerdeeg stengels maken is dat je zowel zoete als hartige stengels kunt maken. Wanneer je zorgt dat je standaard een rol kant en klaar bladerdeeg in je koelkast hebt liggen, kan je altijd last minute een heerlijke snack maken. Ideaal voor wanneer je onverwacht visite krijgt of gewoon zelf trek krijgt in iets lekkers.

Andere lekkere bladerdeeg stengels zijn: bladerdeeg stengels met oude kaas en feta, pesto twisters met kaas of maak eens de kaas twisters met tapenade.

Recept bladerdeeg stengels met lemon curd

bladerdeeg stengels met lemon curd

Bladerdeeg stengels met lemon curd

Deze bladerdeeg stengels met lemon curd zijn een heerlijke en simpele zoete snack om te maken.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bladerdeeg, bladerdeeg stengels, bladerdeeg twisters, geraspte kokos, lemon curd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 bladerdeeg stengels

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg
  • 80 gram lemon curd
  • 1 eetlepel geraspte kokos flinke eetlepel
  • geklutst ei of beetje melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. 
  • Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Leg het bladerdeeg met de korte kant recht voor je.
  • Smeer het bladerdeeg in met de lemon curd en bestrooi met de geraspte kokos.
  • Vouw het deeg via de korte kant over elkaar heen. Druk vervolgens het deeg goed maar voorzichtig aan. Snijd het deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm breed. (ik haalde er 8 reepjes uit) Druk de stukjes een klein beetje aan.
  • Draai de strookjes bij de uiteindes in tegengestelde richting van elkaar. (dan krijg je namelijk een mooie twistervorm) Leg de stengels/twisters op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Smeer alle stengels in met een beetje melk of geklutste ei. Bak de bladerdeeg stengels in 15-20 minuten goudbruin. Haal voorzichtig met een tang de bladerdeeg stengels van de bakplaat en leg op een rooster om af te koelen.
    Laat de bladerdeeg stengels niet afkoelen op de bakplaat! Er loopt namelijk altijd iets lemon curd uit de stengels, dat gaat ietsjes aanbraden en eenmaal afgekoeld krijg je de stengels niet meer mooi van de bakplaat af.
  • Bestrooi vlak voor serveren de bladerdeeg stengels met lemon curd. Eet smakelijk 🙂
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Bladerdeeg stengels met lemon curd

bladerdeeg stengels met lemon curd