Bladerdeeg stengels met lemon curd. Voor dit heerlijke hapje heb je maar 3 ingrediënten nodig. Duik dus snel de keuken in.
Bij Pasen denk je snel aan de kleur geel. Deze bladerdeeg stengels zijn dan ook erg lekker bij het paasontbijt of brunch.
Lemon curd
Ik vind lemon curd echt heerlijk! Daarom heb ik eigenlijk meestal wel een potje in de koelkast op voorraad staan. Regelmatig maak ik er cupcakes mee, smeer ik het op een crackertje of voeg ik een beetje toe aan mijn yoghurt.
Nu kan je zelf lemon curd maken maar ik snap dat je daar ook niet altijd zin in hebt. Voor deze bladerdeegstengels heb ik ook gewoon kant en klare lemon curd gebruikt.
TIP: lust je geen lemon curd? Dan kan je ook jam gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld aardbeienjam, frambozenjam, kersenjam of abrikozenjam. Allemaal heerlijk!
Bladerdeeg stengels
Het voordeel van bladerdeeg stengels maken is dat je zowel zoete als hartige stengels kunt maken. Wanneer je zorgt dat je standaard een rol kant en klaar bladerdeeg in je koelkast hebt liggen, kan je altijd last minute een heerlijke snack maken. Ideaal voor wanneer je onverwacht visite krijgt of gewoon zelf trek krijgt in iets lekkers.
Andere lekkere bladerdeeg stengels zijn: bladerdeeg stengels met oude kaas en feta, pesto twisters met kaas of maak eens de kaas twisters met tapenade.
Recept bladerdeeg stengels met lemon curd
Bladerdeeg stengels met lemon curd
Equipment
- 1 bakplaat
Ingrediënten
- 1 rol kant en klaar bladerdeeg
- 80 gram lemon curd
- 1 eetlepel geraspte kokos flinke eetlepel
- geklutst ei of beetje melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Leg het bladerdeeg met de korte kant recht voor je.
- Smeer het bladerdeeg in met de lemon curd en bestrooi met de geraspte kokos.
- Vouw het deeg via de korte kant over elkaar heen. Druk vervolgens het deeg goed maar voorzichtig aan. Snijd het deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm breed. (ik haalde er 8 reepjes uit) Druk de stukjes een klein beetje aan.
- Draai de strookjes bij de uiteindes in tegengestelde richting van elkaar. (dan krijg je namelijk een mooie twistervorm) Leg de stengels/twisters op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer alle stengels in met een beetje melk of geklutste ei. Bak de bladerdeeg stengels in 15-20 minuten goudbruin. Haal voorzichtig met een tang de bladerdeeg stengels van de bakplaat en leg op een rooster om af te koelen. Laat de bladerdeeg stengels niet afkoelen op de bakplaat! Er loopt namelijk altijd iets lemon curd uit de stengels, dat gaat ietsjes aanbraden en eenmaal afgekoeld krijg je de stengels niet meer mooi van de bakplaat af.
- Bestrooi vlak voor serveren de bladerdeeg stengels met lemon curd. Eet smakelijk 🙂
Bladerdeeg stengels met lemon curd
Hopelijk ga jij van deze zoete snack net zo genieten als wij thuis doen. Dip vooral de stengels extra in de lemon curd. TIP: zijn de bladerdeeg stengels afgekoeld maar wil je ze opnieuw warm eten? Verwarm de oven voor op 140 graden en bak de stengels voor 3-5 minuten in de oven.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.