Deze kippenvleugels met Chimichurri van de bbq zijn echt een smaakexplosie in je mond. Chimichurri is een kruidige saus / marinade uit de Argentijnse en Uruguayaanse keuken en wordt veelal bij gegrild (rund)vlees gebruikt. Meestal wordt de chimichurri los bij het vlees geserveerd maar ik heb ervoor gekozen om de kippenvleugels er juist in te marineren. Hierdoor trekken de smaken goed in het vlees en blijft het vlees tijdens het grillen ook super mals.
Recept kippenvleugels met chimichurri
kippenvleugels met chimichurri
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 kilo kippenvleugels
Ingrediënten
- 1 kilo kippenvleugels
- flinke hand koriander fijgehakt
- flinke hand peterselie fijngehakt
- 5 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 jalapeno fijngesneden
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
- 1,5 theelepel chilivlokken of pul biber
- 6 eetelepels olijfolie
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1/2 eetlepel balsamico azijn
Instructies
- Meng de kippenvleugels in een mengkom met alle ingrediënten en laat dit minimaal 2 uur marineren in de koelkast. (hoe langer hoe lekkerder)
- Verwarm de bbq tot een temperatuur van 175 graden. Leg de kippenvleugels indirect op de bbq en grill ze 20-30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Mocht je niet willen bbq’en dan kan je ook in de oven grillen of op het fornuis.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer