Bagel met zalm en kruidenroomkaas. Wij zijn gek op zalm en in combinatie met de zelfgemaakte kruidenroomkaas was dit echt een hit thuis.
Voor dit recept heb ik bagels gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een ander heerlijk broodje naar eigen wens gebruiken.
Eet jij ook graag gerechten met zalm? Probeer dan ook eens de volgende recepten: wraps met zalm en pesto-roomkaas, bladerdeeghapjes met zalm en Boursin of maak eens de zalm op een wafeltje met pittige mayonaise.
Kruidenroomkaas zelf maken
Nu kan je natuurlijk op deze bagel kant en klare kruidenroomkaas gebruiken zoals Boursin of Paturain maar het is ook heerlijk om zelf je kruidenroomkaas te maken.
Zelf een kruidenroomkaas maken is echt heel erg simpel. Meng naturel roomkaas…of eigenlijk gezegd naturel zuivelspread met fijngehakte verse kruiden, knoflook, gedroogde Italiaanse kruiden, knoflook, chilivlokken, peper en zout.
Ik gebruik voor deze kruidenroomkaas bieslook en peterselie maar je kunt ook andere verse kruiden gebruiken. Denk aan dille, basilicum, munt, salie of zelfs koriander.
TIP: wil je een frisse kruidenroomkaas dan is het ook erg lekker om een beetje limoenrasp of citroenrasp toe te voegen.
Gerookte zalm
Wij hebben van Grutto deze heerlijke gerookte zalm uit Alaska opgestuurd gekregen om te mogen proeven. Eenmaal deze zalm geproefd te hebben wil je alleen niets anders meer! Dit was echt hele lekkere zalm en het smaakt zoals zalm hoort te smaken. Geen chemische smaak, geen rare structuur…gewoon oprecht super lekker.
De zalm die wij mochten proeven is wilde sockeye zalm! Deze zalm zwemt in de Cook Inlet baai in Alaska. De zalm eet zich daar vol met plankton waar kleine schelpdieren opzitten. Daarom heeft deze zalm ook die mooie kleur. Het is puur natuur! Geen kleurstoffen zijn toegevoegd.
Recept bagel met zalm en kruidenroomkaas
Bagel met zalm en kruidenroomkaas
Ingrediënten
- 4 bagels
- 200 gram gerookte zalm
- handje rucola
- handje kiemgroenten tuinkers of alfalfa kan ook
- kappertjes is optioneel
ZELFGEMAAKTE KRUIDENROOMKAAS
- 200 gram zuivelspread naturel
- 7 gram bieslook fijngehakt
- 7 gram peterselie fijngehakt
- 1 theelepe gedroogde Italiaanse kruiden flinke theelepel gebruiken
- 1 teentje knoflook geraspt
- snufje chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Bak de bagels af in de oven volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de bagels iets afkoelen voordat je ze open gaat snijden.
- Meng alle ingrediënten voor de kruidenroomkaas.
- Snijd de bagels open en smeer beide kanten in met de kruidenroomkaas. Beleg de onderkant van de bagels met een beetje rucola, daarop plakjes gerookte zalm en sluit af met een beetje kiemgroenten.
- TIP: het is ook erg lekker om nog een beetje kappertjes op het broodje te serveren. Eet smakelijk!
Bagel met zalm en kruidenroomkaas
Als jij net zoals ons gek bent van zalm dan hoop ik dat dit recept je ook gaat bevallen 🙂 Wij hebben in ieder geval flink gesmuld.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.