stamppot met prei en kruidenroomkaas

KokenKoken
stamppot met prei en kruidenroomkaas
Deel met je vrienden:

Deze stamppot met preikruidenroomkaas en krokant gebakken spek is super lekker en is goedkoop om te maken. Lekker eten hoeft dus zeker niet altijd duur te zijn. Nog een groot voordeel van dit recept is dat het ook echt met 30 minuten op tafel staat. Heb je dus een dag hard gewerkt en heb je geen zin om lang in de keuken te staan maar wil je wel lekker te eten? Dan is dit recept zeker een aanrader! De kids hebben er in ieder geval van gesmuld, zelfs de kleine draak die normaal gesproken bijna niets eet. 

Stamppot met prei en kruidenroomkaas

stamppot met prei en kruidenroomkaas

4 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 125 gram kruidenroomkaas
  • 2 preien gewassen en in ringen gesneden
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 8 eieren
  • snufje peper en zout
  • snufje nootmuskaat

Instructies

  • Kook de aardappels in een pan met ruim water en een snuf zout gaar. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd (ongeveer na 12 minuten) de prei toe. Giet de aardappelen en de prei af. Breng op smaak met een snuf zout, peper en nootmuskaat. Stamp de aardappelen en prei. Voeg 125 gram kruidenroomkaas toe. Roer dit goed door elkaar zodat er een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Kook in de tijd dat de aardappelen op staan de eieren en bak tevens de spekblokjes krokant. Serveer de prei stamppot met de spekblokjes en ei. Bestrooi eventueel nog met wat extra gemalen peper. (ook lekker is om er wat chilivlokken overheen te strooien)

 

Stamppot met prei

Voor 4 personen zou je misschien denken dat 125 gram spekjes misschien wat weinig is, maar dit valt echt reuze mee. Doordat je 2 eieren per persoon eet, is het gerecht samen met de kruidenroomkaas behoorlijk vullend. Uiteraard kan je ook extra spek gebruiken maar dan zou ik 1 ei per persoon aanhouden.

TIP: heb je grote eters dan kun je het beste 1,5 kilo aardappelen gebruiken. De rest van de ingrediënten hoef je verder niet per se aan te passen. Wij hadden genoeg aan 1 kilo maar dan eten de kinderen natuurlijk niet als volwaardige volwassenen mee qua portie.
Heerlijk deze stamppot met prei, ei, krokant gebakken spek en kruidenroomkaas. Je likt je bord erbij af en het is ook nog eens budgetproof!

Onderstaande stamppot recepten vind je misschien ook lekker