Watertandend lekker! Zo durf ik deze Amerikaanse hamburger met zelfgemaakte bbq saus wel te omschrijven. Het lekkerste resultaat krijg je als je de burger kan bereiden op de bbq maar een grillpan kan uiteraard ook. Het gehakt voor deze Amerikaanse hamburger bevalt weinig spannende ingrediënten. De zelfgemaakte bbq saus is echt de ster van het gerecht 😉 Voordat je de burger gaat grillen, smeer je namelijk beide kanten al in met de kruidige bbq saus. Hierdoor krijg je een heerlijke sticky buitenkant om je burger….echt zooooooo lekker! Mocht je nu echt geen zin hebben om zelf een bbq saus te maken, dan kan je uiteraard ook een kant en klare bbq saus naar wens gebruiken.
recept Amerikaanse hamburger
Amerikaanse hamburger met bbq saus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 1 flinke theelepel mosterd
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- bbq saus zelfgemaakt recept staat op de blog
OVERIGE INGREDIËNTEN
- bbq saus
- coleslaw zelfgemaakt recept staat op de blog
- 4 stuks hamburgerbroodjes
- 4 plakjes cheddar
Instructies
- Meng het gehakt met de mosterd, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Vorm er 4 burger van en smeer allebei de kanten in met bbq saus. Grill de brugers gaar op de bbq of grillpan en leg de plakjes cheddar erop…de kaas smelt dan lekker over het vlees.
- Snijd de hamburgerbroodjes open en grill deze even kort mee. Smeer de broodjes in met een laag bbq saus. Leg hierop de de burger en daarop flink wat coleslaw.
- Lekker met zelfgemaakte friet!
TIP: de aangeven voorbereidingstijden van de Amerikaanse hamburger, daarin heb ik niet meegenomen de tijden dat je ook de coleslaw en de bbq saus zelf maakt.
recept zelfgemaakte bbq saus voor bij de Amerikaanse hamburger
basisrecept bbq saus met tomatenpassata
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 250 gram tomatenpassata
- 1 ui gesnipperd
- 5 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels gewone paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel sambal badjak
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Fruit kort de uien met de knoflook. Voeg de paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, bruine suiker, sambal en mosterd toe. Verwarm dit kort mee. Voeg dan de tomatenpassata, appelcider azijn en worcestersaus toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur nu lager en laat 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen tot de bbq saus de gewenste dikte heeft.
- Laat de bbq saus afkoelen en bewaar in de koelkast.
Recept zelfgemaakte coleslaw
coleslaw met wortel en spitskool
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 150 gram geraspte wortel ik gebruikte een zakje voorgesneden van de AH
- 300 gram spitskool fijngesneden ik gebruikte een zakje voorgesneden van de AH
- 2 theelepels rijstazijn mag ook witte wijnazijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 1,5 theelepel mosterd
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snuf chilivlokken of pul biber
Instructies
- Heel simpel.....alles mengen en klaar is kees! Laat eventueel in de koelkast voor serveren even op smaak komen. Koud vinden wij de coleslaw sowieso het lekkerste. Bestrooi met extra pul biber of chilivlokken vlak voor serveren als je van een beetje pit houdt.
Amerikaanse cheeseburger met bbq saus en coleslaw
Het loont zich wel echt om de bbq saus voor deze Amerikaanse burger zelf te maken. Zoveel werk is dat namelijk. De bbq saus heb ik ook gebruikt om een bbq chicken pizza mee te maken. Dat recept maak ik snel nog een keertje, zodat ook jij ervan kan genieten. Ik ben namelijk helemaal vergeten foto’s te maken van de pizza….dom, dom, dom!
Van deze Cheeseburger met bbq saus en coleslaw loopt het water toch van in je mond. Wij hebben in ieder geval enorm gesmuld.
Uiteraard maakt ik ook zelf de coleslaw. Dit is met een minuutje werk gemaakt en doordat ik hem niet zo drassig maak, heb je echt een lekkere bite op je burger. De coleslaw is ook heerlijk om zo los te eten. Helemaal als het zo warm is buiten.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken