limoenmayonaise maken: lekker fris

limoenmayonaise maken: lekker fris

Limoenmayonaise maken is echt een fluitje van een cent. Ik maakte deze frisse limoenmayonaise speciaal voor bij mijn Italiaanse gepaneerde kip. De laatste tijd ben ik helemaal verslaafd aan zelf mayonaise maken en inmiddels heb ik dan ook behoorlijk wat varianten gemaakt. Eén daarvan is deze frisse limoen mayonaise. De reden dat ik limoen gebruikt heb in plaats van citroen, is omdat ik een hele doos limoenen had gekocht bij de Turkse supermarkt. Voor 5 limoenen betaalde je 1 euro en voor een hele doos 3 euro. Tja en dan ben je Hollander of niet maar dan ga ik voor een hele doos. Thuisgekomen dacht ik alleen wel “wat moet ik met zoveel limoenen”. Gelukkig is er genoeg lekkers mee te maken, dus die doos met limoenen komt wel op. Bereid je voor op veel recepten met limoen de komende tijd.

Recept limoen mayonaise

Recept Afdrukken
limoenmayonaise
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Nederlandse
Kook Tijd 1 minuut
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Nederlandse
Kook Tijd 1 minuut
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Instructies
  1. Breek het ei in een maatbeker waar je staafmixer precies in past. Voeg een klein beetje limoensap, azijn, zout, peper, mosterd en knoflookpoeder toe. Giet er 250 ml olie bij.
  2. Zet de staafmixer zachtjes op de bodem van de maatbeker. Begin voorzichtig met mixen: zet hem eerst een aantal seconden op de bodem van de pot en zorg dat je het liefst precies op de eidooier staat. Haal dan heeeeeeeeel langzaam de mixer omhoog. Haal de mixer een paar keer heen en weer. (niet te vaak) Spatel nog even door om eventueel overtollig olie goed te mengen. Knijp de rest van de halve limoen uit en roer dit door de mayonaise. Schep de mayo in een schaaltje en rasp een halve limoen eroverheen. (dit staat niet alleen mooi maar is ook echt heel lekker)
Deel dit Recept

Mijn mayonaise maak ik altijd met een staafmixer. Hierdoor mislukt mijn mayonaise nooit meer en het is met één minuutje gemaakt. Op onderstaand filmpje kan je zien hoe ik hem maak. Let wel op dat je de stappen voor dit recept goed opvolgt. Voeg je de limoensap meteen allemaal toe, dan gaat je mayo wel schiften. Beter is om eerst een klein beetje toe te voegen en na het mixen pas de rest. De hoeveelheid olie kan je zelf proberen. Ik gebruik meestal 250 ml olie maar deze limoenmayonaise wilde ik iets dunner hebben, dus gebruikte ik 210 milliliter. Hoe meer olie je gebruikt hoe dikker de mayo zal worden.

zelfgemaakte limoenmayonaise

zelfgemaakte limoenmayonaise

Een heerlijk frisse mayonaise met limoen. Super simpel te maken en lekker bij diverse gerechten. (ook als dip bij chips 😉 )

zelf een frisse limoenmayonaise maken met de staafmixer

De combinatie van de gepaneerde Italiaanse kip en de limoen mayo was echt zo ontzettend lekker. Jan Willem en ik aten dit met zijn tweeën voor de lunch en de kids waren echt super jaloers. Gelukkig hebben ze een hele lieve moeder…..ja ja dat durf ik best te zeggen….dus maakte ik ze ‘s avonds nog een keertje. Totaal geen straf!

probeer ook eens onderstaande recepten