pittige feta spread met citroen

pittige feta spread met citroen

Wil je nog een heerlijke dip maken voor bij stokbrood of Turks brood? Maak dan eens deze heerlijke romige en pittige feta spread met citroen. Vroeger haalde wij altijd op de markt allemaal lekkere smeersels en een favoriet waren dan de verschillende soorten feta spreads. Nu zijn deze spreads echt mega simpel om zelf te maken en je kan ook enorm variëren in smaken. Deze pittige feta spread is één van de vele variaties die ik regelmatig maak. De spreads zijn overigens niet alleen lekker om met Turks brood in te dippen. Grill verschillende soorten groenten, rooster een dik plak brood, smeer deze in met een dikke laag feta spread en daarop de geroosterde groenten. Voilá, je hebt een heerlijke lunch.

recept pittige feta spread / dip

Recept Afdrukken
pittige en frisse fetakaas spread ofwel feta dip
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Lunch, Snack
Keuken Griekse
Prep Tijd 3 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Maaltijd Lunch, Snack
Keuken Griekse
Prep Tijd 3 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge massa. De hoeveelheid citroensap die je gebruikt is afhankelijk van smaak en de sterkte van de citroen. Begin met het sap van een halve citroen. Meer toevoegen kan altijd nog. Bestrooi vlak voor serveren met nog wat extra chilivlokken (pul biber) en/of geraspte citroenschil. Ook lekker met een beetje extra extra vierge olijfolie eroverheen.
  2. Lekker met Turks brood, stokbrood of op een toastje.
Deel dit Recept

TIP: je kan in plaats van crème fraîche ook Turkse/Griekse yoghurt gebruiken of Monchou. Gebruik je yoghurt, voeg dan niet meteen teveel toe.

feta dip

zelf feta spread / dip maken met chilivlokken en citroen

De lekkerste structuur krijg je als je de feta spread kan maken in de keukenmachine. Mocht je nu geen keukenmachine hebben, dan kan je het ook met een vijzel maken of alles heel fijn prakken. Neem daar dan wel echt even de tijd voor.

pittige feta spread met citroen, heerlijk om Turks brood in te dippen.

Wij vinden het persoonlijk erg lekker om nog een beetje extra olijfolie, citroenrasp en pul biber over de feta spread te strooien. Dit geeft een extra diepe en vooral spannende smaak. De pul Biber koop ik altijd bij de Turkse supermarkt. Mocht je dit nu niet in de buurt hebben, dan kan je ook chilivlokken gebruiken. Het voordeel van pul biber is echter dat het pittig is maar ook super veel smaak heeft. Het is zelfs een beetje zoetig. Echt heel erg lekker!