5 simpele pasta recepten die ook super lekker zijn

5 simpele pasta recepten die ook super lekker zijn

Je kan toch nooit genoeg pasta eten? Ik heb vandaag een overzicht van 5 simpele pasta recepten die je prima na een drukke werkdag kan maken. Nou ja 4 in ieder geval. Eéntje heeft een hoop voorbereiding nodig maar als je dat eenmaal gedaan hebt….mmmm…..smullen!! Het voordeel van de meeste pasta recepten is dat ze makkelijk en snel te bereiden zijn. Tevens kun je eindeloos variëren door het gebruik van verschillende pasta soorten. Denk aan spaghetti, penne, macaroni, lasagne, tagliatelle, farfalle en ga zo maar door.

5 simpele pasta recepten

spaghetti in pittige tomatensaus

Dit is absoluut één van onze lievelingspasta recepten die op de blog staan. Deze spaghetti in pittige tomatensaus is echt een ontzettend simpel recept en blijft altijd heerlijk. Deze pastasaus maak ik al sinds ik Jan Willem ken, al 18 jaar inmiddels. Het is geen authentiek Italiaanse tomatensaus maar dat mag de pret niet drukken.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/spaghetti-in-pittige-tomatensaus-simpel-recept/” target=_blank”]

pastasalade met pesto en carpaccio

Deze pastasalade met pesto en carpaccio kan je zowel warm als koud eten. Dat vind ik zo fijn aan dit recept. Iedere keer smaakt hij daardoor net anders. Het is geen goedkoop recept, dat zeg ik er eerlijk bij. Nu is uit eten gaan ook niet goedkoop en dit recept doet absoluut niet onder voor een heerlijke maaltijd bij de Italiaan 😉

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pastasalade-met-pesto-en-carpaccio/” target=_blank”]

pasta met geroosterde tomaten uit de oven

Een super simpel recept wat binnen een poep en scheet op tafel staat, is deze pasta met geroosterde tomaten uit de oven. Wat kan lekker eten toch ontzettend simpel zijn! Voor de lekkerste smaak is het wel belangrijk om verse pasta te gebruiken of gedroogde pasta van echt goede kwaliteit. Er is namelijk geen saus om een slechte pasta mee te verdoezelen.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pasta-met-geroosterde-tomaten-uit-de-oven/” target=_blank”]

Italiaanse stoofschotel met sukade en rode wijn

Dit is niet per se een pasta recept. Echter eten wij deze Italiaanse stoofschotel met sukade en rode wijn wel heel erg graag bij pasta. Dit is misschien wel het lekkerste stoofgerecht wat er op de blog staat. Naast mijn Indische stoof dan 😉 Deze stoof met sukade is ook heerlijk bij aardappelpuree of als je meer in Italiaanse sferen wilt blijven bij een polenta puree. Dit recept is super simpel maar heeft wel de tijd nodig. Dit is dus geen recept wat binnen een half uurtje op tafel staat.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/italiaanse-stoofschotel-met-sukade-en-rode-wijn/” target=_blank”]

Orzo salade met tonijn en fetakaas

Is het een pasta? is het rijst? Allebei niet echt! Orzo is een gedroogde pastasoort wat vaak gebruikt wordt in plaats van rijst. Orzo is ongeveer net zo groot als een rijstkorrel en wordt ook vaak gebruikt als vervanging van risotto. Deze salade met tonijn en fetakaas is echt vakantiegevoel op een bord.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/mediterraanse-orzo-salade-met-tonijn-en-fetakaas/” target=_blank”]