15 x salades op toast

15 x salades op toast

15 x salades op toast. Met Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsavond voor de deur voorzie ik je graag van een beetje inspiratie.

Nu kan je natuurlijk kant en klare bakjes op tafel zetten, waar overigens wat mij betreft niets mis mee is. Zelf maken is wel ontzettend leuk en je zal ook absoluut eer van je werk krijgen πŸ™‚

15 x salades op toast: pittige roomkaas met jalapeΓ±o

15 x salades op toast

Wat voor lekkers kan je allemaal op toast of op een stukje stokbrood smeren? Nou…. heel veel! Ik heb 15 simpele Γ©n lekkere salades voor je in een overzicht gezet. Denk aan bijvoorbeeld een tonijnsalade, een kruidenroomkaas of wat dacht je van een heerlijke eiersalade met spek.

Zalmsalade met gerookte zalm

Ik start dit overzicht met een persoonlijke favoriet. Namelijk een zalmsalade met gerookte zalm. De basis van deze salade is zuivelspread, gerookte zalm en bieslook. Hier blijf je echt van eten!

Ga naar het recept van de zalmsalade met gerookte zalm:

kruidenroomkaas met gerookte zalm

Bieslookroomkaas a lΓ  La Place

Een simpele variant van het recept hierboven is deze bieslookroomkaas a lΓ  La Place (vroeger V&D). Ik denk dat iedereen die ooit daar eens heeft gegeten deze roomkaas welk kent.

Ga naar het recept van de bieslookroomkaas:

Eiersalade met prei

Deze eiersalade met prei is lekker fris en romig van smaak. Ik maak de salade met zowel mayonaise als Griekse yoghurt. Wil je deze eiersalade gezonder maken? Gebruik dan alleen Griekse yoghurt of een yogonaise.

Ga naar het recept van de eiersalade met prei:

eiersalade met prei

Tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven

Een Italiaans geΓ―nspireerde tonijnsalade. Met deze smaakvolle tonijnsalade krijg je tijdens de feestdagen meteen een vakantiegevoel. Wil je helemaal uitpakken? Maak dan eventueel zelf zachte broodje met tapenade erbij.

Ga naar het recept van de tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven:

tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven

Pittige roomkaas met jalapeΓ±o

Pimp je roomkaas eens op met stukjes jalapeΓ±o, een feestje om te eten. Deze pittige roomkaas is ook heerlijk als dip met Bugles of tortillachips.

Ga naar het recept van de pittige roomkaas met jalapeΓ±o:

Oude kaassalade

Een salade die grote favoriet is thuis bij manlief en onze oudste dochter is deze oude kaassalade. Ben jij ook een echte kaaskop? Dan ga je van deze salade denk ik heel blij worden.

Ga naar het recept van de oude kaassalade:

15 x salades op toast: zelf oude kaassalade maken

Kip prei salade

Je kent waarschijnlijk wel de ham-preisalade maar met kip is deze salade ook ontzettend lekker. Deze salade is ook erg lekker op een dik plak zelfgemaakt no-knead brood.

Ga naar het recept van de kip prei salade:

kip prei salade

Avocado dip met feta

Deze avocado dip met feta is heerlijk romig en fris van smaak. De feta geeft een heerlijke ziltige smaak aan de dip/salade. Zelf eet ik deze avocado dip ook heel graag op een rijstwafel.

Ga naar het recept van de avocado dip met feta:

avocado dip met feta, limoen en koriander

Tonijnsalade met Italiaanse kruiden

Deze tonijnsalade met Italiaanse kruiden is een simpelere versie van de tonijnsalade met zongedroogde tomaat en olijven. Dit betekend echter niet dat deze salade minder lekker is hoor πŸ™‚ Het is alsnog een heerlijke smaakvolle tonijnsalade.

Ga naar het recept van de tonijnsalade met Italiaanse kruiden:

15 x salades op toast: simpele tonijnsalade met Italiaanse kruiden en tomatenpuree

Muhammara

Muhammara is een Libanese dip op basis van walnoten en paprika. Deze kruidige dip maken wij lekker pittig! Je kunt de dip een beetje vergelijken qua structuur met hummus.

Ga naar het recept van de muhammara:

15 x salades op toast: muhammara, een Libanese dip

Ham prei salade

Houd jij van frisse salades? Dan ga je van deze ham prei salade heel blij worden. Gebruik het liefst wel een goede kwaliteit ham. Dat proef je namelijk echt terug.

Ga naar het recept van de ham prei salade:

ham prei salade maken

Pittige feta spread met citroen

Feta opgeklopt met creme fraiche, zure room of Griekse yoghurt is echt zoooooo lekker! Voor dit recept breng ik de opgeklopte feta op smaak met citroen en pul biber.

Ga naar het recept van de pittige feta spread met citroen:

15x salades op toast: pittige feta spread ofwel feta dip

Kruidenboter met knoflook en citrus

Zelf kruidenboter maken is niet alleen heel simpel. Het is ook echt ontzettend lekker. Voor deze kruidenboter breng ik roomboter op smaak met knoflook, limoen en oregano.

Ga naar het recept van de kruidenboter met knoflook en citrus:

15 x salades op toast: kruidenboter met citrus en knoflook

Krabsalade

Eigenlijk is de titel een beetje misleidend. Om deze krabsalade te maken gebruik ik namelijk geen krab maar surimi. Zo heb je een lekkere salade die gelukkig ook nog betaalbaar is. Uiteraard is onze variant een beetje pittig.

Ga naar het recept van de krabsalade:

krabsalade gemaakt met surimi

Eiersalade met krokant gebakken spek

Deze eiersalade met krokant gebakken spek is weer eens iets anders dan de standaard eiersalade. Door krokant gebakken spek toe te voegen krijg je een super lekkere zoutige smaak aan je salade.

Ga naar het recept van de eiersalade met krokant gebakken spek:

15.x salades op toast: eiersalade met spek

15 x salades op toast

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken