Avocado dip met feta en limoen

Avocado dip met feta en limoen

Guacamole kent iedereen wel en eten wij zelf ook heel graag. Een andere nieuwe verslaving van ons is deze avocado dip met feta en limoen. Momenteel proberen wij ietsje pietsie op ons gewicht te letten. Nu haat ik het zelf om een dieet te moeten volgen. Daarom doe ik dit ook echt niet meer! Echter iedere middag croissantjes en luxe bolletjes eten is natuurlijk ook niet bepaald gezond. Daarom kies ik nu voor een meegranen rijstewafel/cracker of een volkoren boterham. Jan Willem neemt nog wel soms een wit bolletje maar die sport weer meer dan ik doe.

Avocado’s zijn niet per se laag in calorieën maar bevatten wel veel gezonde voedingstoffen. Door de geprakte avocado te mengen met feta en limoen krijg je een romige, zoutige en iets zurige dip. Voor wat pit meng ik er zelf altijd een flinke snuf pul biber (chilivlokken) door. Je zou eventueel ook een fijngehakte rode peper of jalapeño erdoorheen kunnen doen. Maar net wat jijzelf lekker vindt. Nu schrijf ik wel de hele tijd dip maar wij gebruiken het tegenwoordig dus ook als beleg.

Ik prak zelf de avocado’s en meng dit met verkruimelde feta. Je kan ook de avocado’s en feta met limoen kunnen pureren. Op die manier krijg je een ontzettend romige substantie. Wij persoonlijk vinden juist de stukjes lekkerder om te eten.

recept avocado dip met feta en limoen

avocado feta dip met limoen

avocado feta dip met limoen

deze avocado feta dip met limoen is niet alleen lekker om te dippen maar ook om als smeersel op een rijstewafel, cracker of brood te gebruiken
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Borrelhapje, Lunch, Snack
Keuken: Mexicaanse
Trefwoord: avocado, dip, feta, limoen, smeersel
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 2 stuks avocado
  • 75 gram feta
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje pul biber of chilivlokken, rode peper of jalapeño
  • 1/2 limoen sap nodig
  • klein handje koriander fijngehakt en optioneel

Instructies

  • Prak de avocado's met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zout, pul biber (chilivlokken) en het sap van een 1/2 limoen. Verkruimel de feta en meng dit door de dip.
  • Wij vinden het lekker om een beetje fijngehakte koriander door de dip te mengen. Dit kan je eventueel vervangen voor peterselie of laat het helemaal weg.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

gezonde smeersel / dip

avocado dip met feta en limoen

Wij kunnen dit echt iedere dag wel eten. Deze dip is ook weer een keertje iets anders als de standaard guacamole. Al blijft dat natuurlijk ook gewoon ontzettend lekker.

Andere lekkere dips / smeersels zijn: ham-prei salade, pittige feta spread met citroen of de romige krabsalade

avocado dip met feta, limoen en koriander

Het enige lastige van dit gerecht is het vinden van goede avocado’s 😉 Voel goed in de supermarkt of ze rijp zijn. Ze moeten alleen ook weer niet te rijp zijn….dan zijn ze namelijk ook meteen zo bruin en snotterig. Niet te eten dus! Zijn er geen rijpe avocado’s te vinden….leg je avocado’s dan naast bananen. Dan schijnen ze sneller thuis te rijpen.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.