Eiersalade met krokant gebakken spek

Eiersalade met krokant gebakken spek
Deel met je vrienden:

Deze eiersalade met krokant gebakken spek is weer eens iets anders dan de standaard eiersalade. Door krokant gebakken spek toe te voegen krijg je een super lekkere zoutige smaak aan je salade. Nadeel wel, in hoeverre je het een nadeel kan noemen, is dat je het niet te lang in de koelkast kan bewaren. Nu denk ik dat dit echter geen probleem moet zijn 🙂 Bij ons overleeft hij namelijk de volgende dag niet eens. Deze salade is niet alleen lekker op een toastje maar ook lekker op een broodje met wat sla en tomaat.  

Recept Eiersalade met spek

eiersalade met krokant gebakken spek

4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Lunch, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 41 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 75 gram plakjes ontbijtspek fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 flinke eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Kook de eieren hard in 6-7 minuten. Bak de spek met een klein beetje roomboter krokant. Pel de eieren en prak deze fijn met 2 flinke el mayonaise, mosterd en alle gedroogde kruiden. Meng de ontbijtspek erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat de eiersalade in de koelkast verder op smaak komen.

Eiersalde met krokant gebakken spek

recept eiersalade met krokant gebakken spek maken
Deze eiersalade met krokant gebakken spek is echt weer zo verslavend lekker. Nu is hij natuurlijk niet bepaald caloriearm te noemen….dus ik wil hem niet te vaak maken 😉 Enig nadeel, in hoeverre je het een nadeel kunt noemen, is dat je hem niet te lang kan bewaren. In de koelkast is de salade 1 tot 2 dagen houdbaar.
recept eiersalade met krokant gebakken spek, zelfgemaakte kruidenroomkaas en tonijnsalade
Leuk voor met de Feestdagen…..verschillenden soorten salades op een toastje. Hier zie je zelfgemaakte kruidenroomkaas met verse kruiden, uiteraard de eier salade met krokant gebakken spek en tonijnsalade.