Deel met je vrienden:
Twee weken heb ik jullie het recept gegeven van zoete kwarkbroodjes met kaneel. Ik had toen ook beloofd om ook mijn hartige Italiaanse variant te delen. Deze hartige kwarkbroodjes zijn ontzettend lekker als borrelhapje, als lunch maar ze zijn ook erg lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld pasta. Deze Italiaanse broodjes zitten bomvol smaak en zijn ook weer super makkelijk klaar te maken. Het is namelijk geen deeg wat uren hoeft te rijzen. In 30 minuten kunnen deze hartige kwarkbroodjes bij jou op tafel staan. Ideaal toch! Hier hoef je absoluut geen keukenprins(es) voor te zijn.
recept hartige Italiaanse kwarkbroodjes

Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 250 gram kwark of Griekse yoghurt
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout en peper
- 2 eetlepels koffiemelk
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
- 75 gram kaas in blokjes
- 50 gram geraspte kaas
- 5 plakjes salami fijn gesneden
- 2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de kwark met de eieren, 1 el Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg dit beetje bij beetje toe. Voeg de stukjes mozzarella, blokjes kaas en en fijn gesneden salami toe. Spatel dit goed door het mengsel. (dit gaat best lastig want het is een stevig en plakkerig mengsel).
- Leg met een grote lepel of ijsschep 7 bollen op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodjes 15 minuten in de oven. Smeer ze daarna in met de koffiemelk en bestrooi ze met de geraspte kaas. Bak de broodjes daarna nog 5 minuten in de oven.


Deze recepten vind je misschien ook lekker
Familie over de kook
Familie over de kook
Familie over de kook