Tijdens het afvallen, iets wat we allemaal zullen herkennen, loop je al snel tegen een hongerig gevoel aan. Dit is tevens de reden dat veel mensen het lastig vinden het afvallen vol te houden op de lange termijn.
In eerste instantie ben je nog zeer gemotiveerd, maar op den duur kun je zonder de juiste voedingsmiddelen te nuttigen, weer in je oude patroon terugvallen. Wie echt onder toezicht wil afvallen, kiest voor een diëtist.
Gaat dit jou te ver en heb je zelf best een idee waar de schoen wringt op gebied van je voedingspatroon, dan kun je kiezen uit de onderstaande voedingstips, recepten die je kunt gebruiken om af te vallen.
Favoriete recepten tijdens het afvallen
Het is belangrijk dat de recepten die je gebruikt tijdens het afvallen voldoende volkorenproducten bevatten, die een verzadigd gevoel opleveren. Dit geldt ook voor eiwitten. Eiwitten zorgen eveneens voor een langdurig verzadigd gevoel en ze zijn broodnodig voor de opbouw van botten en spieren.
De onderstaande 3 favoriete gerechten zijn in een handomdraai te maken, zorgen voor een heerlijke smaakbeleving en zijn nog eens hartstikke voedzaam ook, zonder dat dit stevige gerechten zijn waarvan je direct aankomt
Broodje ham prei salade met ei
Verwen jezelf tijdens de lunch of avondeten met een goed gevuld broodje. Gebruik een volkoren broodje vol zaden en pitten. Dit geeft niet alleen een verzadigd gevoel, je darmen worden hier ook blij van.
Prei is heerlijk om rauw te eten en zit bombol vitamines en mineralen. Voor de salade meng je 1 fijngesneden prei met 2 el Griekse yoghurt, 1 el (light) mayonaise, 2 tl kerriepoeder, 3 hardgekookte eieren in stukjes gesneden, snufje chilivlokken, snuf peper/zout en 200 gram achterham in stukjes gesneden.
TIP: de salade is ook heerlijk op een rijstwafel als gezond tussendoortje!
Wraps met romige kipsalade
Een grote favoriet thuis om tijdens de lunch te eten zijn deze wraps met romige kipsalade. Gebruik voor een gezondere keuze volkoren wraps in plaats van gewone wraps. Groente wraps zijn ook erg lekker in combinatie met de romige kipsalade.
Om de romige kipsalade te maken kook je eerst 400 gram kipfilet samen met een bouillonblokje voor ongeveer 15 minuten. Haal de kipfilets uit de pan, snijd ze in kleine stukjes en laat iets afkoelen. Vervolgens meng je de stukjes kip met 2 avocado’s in blokjes gesneden, 1/3 komkommer in stukjes gesneden, handje fijngehakte koriander, snuf peper/zout, 1/2 tl uienpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, snuf chilivlokken, 200 gram crème fraîche en een scheutje limoensap.
Beleg de wraps met een handje sla en verdeel daaroverheen de romige kipsalade, oprollen en smullen maar!
TIP: in plaats van crème fraîche zou je eventueel ook magere kwark kunnen gebruiken.
Avocado dip met feta
Avocado’s zijn niet per se laag in calorieën maar bevatten wel heel veel gezonde voedingstoffen. Deze avocado dip is heerlijk op een rijstwafel, op volkoren wraps of op een geroosterd volkoren broodje.
Om de avocado dip te maken meng je 2 stuks geprakte avocado met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, snuf zout, snuf chilivlokken, handje fijngehakte koriander en het sap van een halve limoen.
TIP: meng door de avocado dip nog 75 gram verkruimelde feta. Je zou eventueel ook een fijngehakte rode peper of jalapeño erdoorheen kunnen doen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.