Van kop koffie tot borrelsnack: welke hapjes en drankjes serveer je tijdens een verjaardagsfeest?

Van kop koffie tot borrelsnack: welke hapjes en drankjes serveer je tijdens een verjaardagsfeest?

Heb je binnenkort je verjaardagfeest op de planning staan? Een gezellig vooruitzicht! Er komen natuurlijk wel een paar praktische regelzaken kijken bij de organisatie van een feestje. Zo wil je alle benodigde hapjes en drankjes in huis hebben, zodat er genoeg te nuttigen is gedurende het feest. Wat zijn passende hapjes en drankjes voor een verjaardagsfeest? We zetten het op een rijtje!

Koffie en taart

De meeste verjaardagsfeestjes beginnen met koffie en taart. Of thee: het is maar net wat je gasten liever drinken. Het is het handigst om een grote pot koffie te zetten, zodat je niet steeds de keuken in hoeft te lopen voor een enkel nieuw kopje. Voor thee geldt hetzelfde. Controleer je servies: heb je genoeg mokken om het drinken in te schenken? Misschien wil je wel wat kleurrijke, opvallende mokken in huis halen, passend bij de feestelijke aangelegenheid. Haal verder een lekkere taart of verschillende gebakjes in de winkel, of bak natuurlijk zelf een taart! Dat wordt smullen.

hapjes en borrelsnack verjaardagsfeest

Borrelhapjes

Koffie en taart achter de kiezen? Dan is het al snel tijd voor de ronde van de borrelhapjes! Dit is nog een vrij brede categorie, die je naar wens kunt invullen. Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag met het maken van kleine borrelhapjes. Maak worstjes in bladerdeeg, wraps met zalm, gevulde eieren, crackertjes met beleg en prikkertjes met cherrytomaatjes en mozzarellabolletjes. In leuk eetservies kun je de hapjes uitstallen. Geen zin of tijd om zelf iets te bereiden? Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza’s. Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken. Houd ook rekening met eventuele dieetwensen: misschien is iemand wel allergisch voor bepaalde ingrediënten, of vegetariër.

Chips op tafel

Om te voorkomen dat iemand honger krijgt, kun je wat chips inslaan. Zet wat bakjes op tafel met verschillende soorten chips: hier kan de hele avond van worden gegeten. Naast de gebruikelijke naturel en paprika chips, is het leuk om voor meer variatie te zorgen. Tortilla chips is ook smakelijk, evenals bolognese of chips met een pittige smaak. Nog wat zoutjes ernaast en je hebt aan alles gedacht.

Drinken voor een feestje

Dan is er natuurlijk nog het drinken voor het feestje! Na het drinken van de koffie of thee, is het doorgaans gebruikelijk om een borrel te schenken. Daarmee wordt er geproost op de verjaardag! Bier, wijn, mixdrankjes of cocktails: je weet zelf het best wat je gasten graag drinken. Haal verder ook altijd fris in huis, evenals alcoholvrij bier – voor iedereen die liever iets zonder alcohol drinkt. Zo kan iedereen pakken wat hij of zij wil!

hapjes en borrelsnacks verjaardagsfeest