Eetdagboek: Afvallen met de recepten van Familie over de Kook?

Eetdagboek: Afvallen met de recepten van Familie over de Kook?

Ja, je leest het goed! Je kan echt gewoon afvallen met de recepten van Familie over de Kook. Ik krijg zo vaak de vraag hoe het kan dat ik zo slank (ahum) ben, ondanks al het eten wat ik maak, dat ik besloten heb om een soort eetdagboek bij te houden. Alles draait namelijk om balans! Als je mijn gerechten maakt en de hele dag chocolade, chips en croissants eet, dan kom je inderdaad aan. Ook ik zat weer in die neerwaartse spiraal. Ik vrat de afgelopen maanden alles wat los en vast zat. Gevolg…de kilo’s vlogen eraan!!! Onwijs zonde, want een paar jaar geleden was ik maar liefst 20 kilo afgevallen. Oké, dit moest echt anders……maar……ik wil ABSOLUUT niet op mijn avondeten moeten letten. Een scheutje room hier en daar, een klodder mayo en mijn zelfgemaakte patat….daar ga ik echt niet op minderen hahaha. Met een paar aanpassingen en meer lichaamsbeweging is het mij gelukt om in 1 maand tijd 3,5 kilo af te vallen. En dan heb ik alles gegeten wat je op de blog voorbij hebt zien komen.

Eetdagboek Familie over de Kook

ONTBIJT FAMILIE OVER DE KOOK:

Mijn ontbijt is de afgelopen maand ieder ochtend hetzelfde geweest. Omdat ik mijzelf niet te tijd gun om ‘s middags een stuk fruit te maken of te pakken (ja dat is best veel moeite) maakt Jan Willem tegenwoordig fruit en/of groenten smoothies. In het begin vond ik dit echt zo onwijs smerig! Brrrrr…..rillingen kreeg ik ervan. Ook miste ik het kauwen van eten. (je zal maar verslaafd zijn aan eten) Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me nu er ontzettend goed bij voel en ik het zelfs lekker ga vinden. Jan Willem wisselt wel qua smaken en soms voegt hij wat extra eitwitpoeder toe. Omdat ik ontzettend misselijk word van gewone melk, gebruiken we tegenwoordig sojamelk. Dit vind ik echt niet te drinken maar in een smoothie is het prima. De basis van de smoothie bestaat eigenlijk altijd uit: banaan, peer en spinazie. Daarnaast wisselt Jan Willem af met komkommer, appel, roodfruit of heeeeeel soms bleekseldrij….bleghhhh dan drink ik het echt niet op. Ik vind bleekselderij namelijk heel vies, behalve in pastasauzen maar dan ook niet teveel! Beaudine doet trouwens met ons mee maar Amaranthe heeft liever een broodje in de ochtend.

fruit groente smoothie ontbijt
Wie had dat ooit gedacht! Dat een fruit-groente smoothie één van mijn favoriete ontbijtjes zal zijn. Ik had je in ieder geval een half jaar geleden voor gek verklaard.
Griekse yoghurt met vers fruit ontbijt
Griekse yoghurt met geraspte kokos, bramen, frambozen en chocolade granola.
Griekse yoghurt met banaan en ananas en granola
Dit ontbijtje was ook echt super lekker. Het ziet er misschien niet als een compleet ontbijt uit maar ik krijg ‘ s ochtends niet mega veel op. Jan Willem nam een dubbele portie. Griekse yoghurt met honing, geraspte kokos, plakjes banaan, ananas en granola….mmmmm…favorietje dit!

LUNCH FAMILIE OVER DE KOOK

Mijn lunch bestaat uit 2 crackers met bijvoorbeeld 30+ komijnenkaas, ossenworst, zelfgemaakte filet americain, avocado met zalm en een zachtgekookt eitje. Soms wil ik ook nog iets zoets en dan neem ik een rijstwafel met chocolade (is niet super gezond maar het moet wel leuk blijven) De hele dag door drink in eigenlijk alleen maar thee, dus bij de lunch ook 🙂 Soms komen de crackers wel even mijn neus uit en dan neem ik 2 volkoren boterhammen. En ja, ook weleens gewoon een croissantje (maar niet meer dan 1x per week)

lunch met crackers, avocado, gerookte zalm ei
Dit eet ik momenteel erg vaak als lunch. 2 crackers met osseworst, avocado en zalm met een voor mij perfect gekookt eitje erbij.
club sandwich met rosbief
Maar natuurlijk verwen ik onszelf ook heus weleens. Hier had ik een club sandwich gemaakt met zelfgemaakte kruidenroomkaas, rosbief, avocado, sla, pijnboompitten en 30+ kaas.
avocado chocolademousse
Ook erg lekker maar nog niet perfect, dus het staat nog niet op de blog, is deze avocado chocolademousse met granola. Als hij wel perfect is, dan schrijf ik hem uit voor op de blog.

AVONDETEN FAMILIE OVER DE KOOK

Dit is natuurlijk niet heel verrassend voor je, want dit zijn namelijk de recepten die je altijd op de blog voorbij ziet komen. Zoals ik al aangegeven heb, wil ik daar namelijk echt niet op hoeven te letten. Om een uur of acht ‘s avonds neem ik…. ja ja… weer een kop thee en daar hoort natuurlijk wel wat lekkers bij. Waar ik normaal gesproken hele repen chocolade in mijn eentje op zat te eten, kies ik nu veel bewuster. Nu blijft het bij 2 volkoren biscuitjes of als ik mezelf echt wil verwennen een chokotoff….daar kan je namelijk heel lang op zuigen hahaha.

recept spitskool ovenschotel met spek en kaas
Eén van mijn favoriete recepten momenteel is deze spitskool ovenschotel. Niet echt gezond, want er zit heel veel spek in en er gaat een behoorlijke lading kaas erbovenop maar wel onwijs lekker!
recept pizza bolognese van de bbq
Dit blijft ook altijd genieten. Pizza van de bbq met een goed glas rode wijn en diverse soorten salami, ham en kaas…mmmmm genieten met hoofdletters. Het recept van deze pizza Bolognese komt trouwens binnenkort op de blog…die was namelijk echt zo lekker…..echt een aanrader!
recept zelf kip kerrie salade maken
Met het warme weer is het soms ook lekker om brood te eten maar dan natuurlijk niet zomaar brood. Dan willen we er wel wat lekkers op….deze kip kerrie salade bijvoorbeeld 🙂 

Tussendoor probeer ik ook nog fruit te eten maar ik moet eerlijk zeggen dat dit er wel vaak bij inschiet. Op één of andere manier gun ik mijzelf niet de rust en tijd om fruit te wassen en/of te schillen. Erg eigenlijk! Zoveel moeite is het namelijk niet. Nu vind ik fruit ook niet echt heel erg lekker, behalve de duurdere fruitsoorten…bramen…frambozen….aalbessen….aardbeien. Vond ik appel, peer of een banaan maar lekker om zo op te eten, dat zou een hoop in de portemonnee schelen!

aardbeien gedipt in chocolade
Een gezonde snack wat super simpel te maken is en wat ook echt onwijs lekker is, zijn deze aardbeien gedipt in chocolade. Uiteraard staat dit recept al op de blog .
fietsen met partner
De nodige lichaamsbeweging mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ik vind sporten in een sportschool echt helemaal 100x niets maar het fietsen samen met Jan Willem vind ik echt oprecht leuk. (nou ja…..niet tijdens maar wel erna)
Zumba Shape
Ook doe ik samen met een vriendin 1x per week een les Zumba Shape volgen. Hier wordt door andere altijd een beetje lacherig over gedaan maar zoals je aan mijn hoofd kunt zien, is het toch echt best pittig. Mijn bril beslaat ervan 🙂

 

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw dagmenu, wat eet jij zoal op een dag? Laat het mij vooral weten….kan ik misschien ook weer inspiratie uithalen!