Volkoren cupcakes met kiwi en appel. Een gezondere keuze waardoor je kunt snacken zonder al teveel schuldgevoel.
volkoren cupcakes met kiwi en appel
Wie zegt dat gezond en lekker eten niet goed samen gaan? Dan heb je deze heerlijke volkoren cupcakes met kiwi en appel nog niet geproefd 😉
Dit heerlijke tussendoortje is niet alleen goed voor je smaakpapillen maar ook voor je lichaam. Wij eten deze cupcakes overigens tegenwoordig ook regelmatig als ontbijt.
Heerlijk met nog een verse kiwi ernaast. Zo start je meteen je dag helemaal goed.
Andere lekkere gezonde tussendoortjes zijn: dadelballetjes met citroen, gezonde bounty balletjes of maak eens de cupcakes met dadels.
Waarom volkorenmeel gebruiken.
Laten we eerlijk zijn, cupcakes zijn niet het eerste waar je aan denkt als je het over gezond eten hebt. Maar door volkorenmeel te gebruiken in het beslag, geef je je cupcakes een gezonde twist.
Volkorenmeel bevat namelijk veel meer vezels en voedingsstoffen dan gewoon bloem. Daardoor is volkorenmeel veel beter voor je lichaam.
Het zorgt er ook voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en minder snel weer trek krijgt in iets zoets.
Kiwi voor smaak en structuur
Naast volkorenmeel voeg ik ook nog kiwi toe aan het beslag. Kiwi’s zijn niet alleen heerlijk maar zijn ook nog eens super gezond.
Kiwi’s bevatten namelijk veel vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en zijn rijk aan antioxidanten.
Bovendien bevatten kiwi’s weinig calorieën en veel vezels, waardoor ze perfect zijn als gezonde snack. En als je ze dan ook nog eens in een cupcake verwerkt, wordt het alleen maar beter 😉
Ik voeg aan het beslag ook nog 1 groene geraspte appel toe. De geraspte appel zorgt tevens voor een extra frisse smaak en een heerlijke structuur.
Recept volkoren cupcakes met kiwi en appel
Volkoren cupcakes met kiwi en appel
Equipment
- 1 cupcake bakblik genoeg voor 12 cupcakes
Ingrediënten
- 250 gram volkorenmeel
- 1/2 zakje bakpoeder
- snuf zout
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract of vanille essence
- 50 milliliter melk ik gebruik zelf havermelk
- 3 eieren
- 200 mililiter zonnebloemolie
- 2 stuks kiwi in blokjes gesneden
- 1 groene appel geraspt (met of zonder schil, mag allebei)
- geraspte kokos optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake papiertjes in het bakblik.
- Meng in een mengkom het volkorenmeel, bakpoeder, suiker en een snuf zout.
- Voeg de zonnebloemolie, eieren, vanille extract en (haver)melk toe en meng goed door elkaar. (ik gebruik hiervoor een spatel)
- Spatel vervolgens de stukjes kiwi en geraspte appel door het beslag.
- Schep het beslag in de vormpjes. Bestrooi met een beetje geraspte kokos en bak de muffins in 15-20 minuten gaar. (check met een satéprikker of deze er schoon uitkomt)
- Laat de muffins op een rooster afkoelen. Eet smakelijk!
- TIP: je kunt de muffins eventueel invriezen.
Gezonde(re) cupcakes met kiwi en appel
Met deze cupcakes met kiwi en appel bewijs ik denk dat gezond en lekker eten juist heel goed samen gaan. Dus waar wacht je nog op? Ga snel de keuken in en maak deze heerlijke cupcakes. En vergeet vooral niet te genieten! Zoals je op de foto kunt zien geniet Beaudine er ook van 🙂
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken