Bounty balletjes met kokos en chocolade

Bounty balletjes met kokos en chocolade

Wil je snoepen zonder schuldgevoel? Maak dan deze Bounty balletjes met kokos en chocolade. Hier thuis vinden de balletje gretig aftrek net zoals mijn dadelballetjes. Dit recept is daar overigens op geïnspireerd. Gezond snoepen kan dus echt ontzettend lekker zijn. Deze Bounty balletjes zijn vanwege de chocolade eromheen niet geschikt om mee naar school of werk te nemen. Dan kan je beter de dadelballetjes meenemen. Die kunnen namelijk niet smelten. Voor de vulling gebruik ik zowel geraspte kokos als amandelschaafsel. Je zou de amandelschaafsel eventueel ook weg kunnen laten. Gebruik dan extra geraspte kokos, hierdoor wordt de vulling iets smeuïger.

bounty balletjes met kokos en chocolade

Bounty balletjes met kokos en chocolade

gezonde bounty balletjes met kokos en chocolade

3.50 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram dadels zonder pit
  • 75 gram geraspte kokos
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 100 gram chocolade ik gebruikte melkchocolade

Instructies

  • Mix in een keukenmachine de dadels met geraspte kokos, amandelschaafsel en honing tot je een smeuïge substantie hebt. Haal het "bounty" mengsel uit de keukenmachine en kneed even kort door. Vorm er 10 balletjes van. Leg de balletjes op een stukje bakpapier en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
  • Smelt 100 gram chocolade. Haal de balletjes door de gesmolten chocolade en leg ze weer terug op het bakpapier en in de koelkast. Hierdoor zal de chocolade uitharden. Bewaar de balletjes ook in de koelkast.
  • TIP: wil je het nog gezonder eten? Gebruik dan pure chocolade.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Voor extra smeuïgheid kan je eventueel de dadels eerst 5 minuten in heet water laten wellen. Ik moet zeggen dat ik dit zelf bijna nooit doe….is toch weer 5 minuten extra tijd. Wil je de balletjes nog gezonder eten? Gebruik dan pure chocolade in plaats van melkchocolade.

gezond snoepen met deze bounty’s

gezonde bounty balletjes met kokos, chocolade en dadels.

Ik heb 8 stuks gemaakt de laatste keer maar eigenlijk vind ik ze dan net iets te groot. De bounty balletjes zijn namelijk behoorlijk vullend. Ik draai ze voortaan dus weer een stukje kleiner zodat ik op 10 stuks uitkom.

recept gezonde bounty balletjes met kokos en chocolade

Onze “lekkerbek” heeft ze gelukkig ook goedgekeurd. Had ik niet verwacht, want de dadelballetjes vond ze niet zo heel erg lekker. Zo zie je maar dat alles lekkerder wordt met chocolade voor ons vrouwen 😉