vegan cupcakes met pistache

vegan cupcakes met pistache

Cupcakes met pistache. Deze simpele vegan cupcakes maak ik met pistachenoten en pistachepasta. Dit is echt zo smullen geblazen.

vegan cupcakes met pistache

Pistachepasta

Ik heb al een tijdje een nieuwe verslaving en dat is de pistachepasta van So Vegan So Fine. Het liefst lepel ik de hele pot uit. En nee, dit is niet gesponsord en ik heb ook geen potten gekregen…was het maar waar!

Vegan cupcakes

Omdat ik sinds een tijdje weet dat ik geen eieren mag eten en het liefst lactosevrij moet eten maak ik steeds vaker vegan zoetigheden.

Verwen jij jezelf of anderen af en toe ook met iets lekkers? Probeer dan ook eens de volgende recepten: vegan Bounty dadelballetjes, vegan bananen muffins met walnoten of maak eens een vegan citroencake met maanzaad.

Deze cupcakes zijn echt heerlijk smeuïg van structuur. Ik gebruik voor de cupcakes een plantaardige Griekse yoghurt en plantaardige melk. Je krijgt hierdoor geen droge hap maar juist heerlijke smeuïge cupcakes. Vegan bakken hoeft dus niet te beteken dat het niet meer lekker is!

Recept vegan cupcakes met pistache

vegan cupcakes met pistache

Vegan cupcakes met pistache

Deze vegan cupcakes met pistache en pistachepasta zijn echt een dikke aanrader om eens te maken.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: toetje, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: cupcakes, pistachenootjes, pistachenoten, pistachepasta, vegan, vegan cupcakes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 12 stuks

Equipment

  • 1 cupcake bakblik
  • 12 cupcake papiertjes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 75 gram pistachepasta plus extra ter garnering
  • 60 milililiter zonnebloemolie
  • 250 gram plantaardige yoghurt of plantaardige kwark
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 50 milliliter soja melk
  • handje pistachenoten fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cupcake bakblik met de cupcake papiertjes/vormpjes.
  • Meng in een mengkom de bloem, bakpoeder, suiker en zout. Voeg dan de plantaardige yoghurt of kwark, zonnebloemolie, vanille aroma en pistachepasta toe en meng alles kort door elkaar tot een egaal beslag.
  • Schep het beslag in de cupcake papiertjes. Vul tot ongeveer 2/3 van de cupcake vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten gaar in de oven. Laat op een rooster de cupcakes afkoelen.
  • Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, smeer ze dan eventueel in met een laagje van de pistachepasta en bestrooi ze met de fijngehakte pistachenoten. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Vegan cupcakes met pistache

vegan cupcakes met pistache