Vegetarische stoof met aubergine en courgette. Een heerlijke gezonde en super smaakvolle stoof. Ik beloof je dat je gaat smullen en dat je absoluut geen vlees gaat missen.
Eigenlijk dekt overigens de titel niet helemaal goed het recept. Behalve aubergine en courgette gaat er namelijk ook nog paprika in, ui, knoflook, heel veel zalige specerijen en gepelde tomaten. Maar ja, dan zou de titel wel heel erg lang worden 😉
Deze stoof zit echt bommetje vol smaak!! Schrik niet van de enorme ingrediëntenlijst. Ik denk namelijk dat je echt het meeste….zo niet alles…..gewoon in huis hebt.
Serveer deze vegetarische stoof met aubergine en courgette bij rijst, Naan, stokbrood of gebakken aardappels. Je kunt trouwens ook eventueel aardappels mee stoven. Zo heb je echt een volledige maaltijd.
recept vegetarische stoof met aubergine en courgette
Vegetarische stoof met aubergine en courgette
Equipment
- 1 stoofpan
Ingrediënten
- 2 stuks aubergine in grotere blokjes gesneden
- 1 courgette in grote blokjes gesneden
- 2 stuks paprika in grote blokjes gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden flinke eetlepel gebruiken
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 stuks steranijs
- 2 stuks kruidnagel
- 1 laurierblaadje groot blaadje anders twee kleintjes
- 1 groentebouillonblokje
- flinke snuf pul biber of chilivlokken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- 2 blikken gepelde tomaten per blik ongeveer 450 gram
- hand geschaafde amandelen
- handje verse koriander fijngehakt
- extra vierge olijfolie
- 200 milliliter water
Instructies
- Verhit in een stoofpan een scheut extra vierge olijfolie. Fruit de uien met de knoflook op niet al te hoog vuur.
- Voeg de aubergine, paprika en courgette toe samen met de Italiaanse kruiden, verkruimeld bouillonblokje, gerookte paprikapoeder, paprikapoeder, nootmuskaat, kaneel, pul biber en een flinke snuf versgemalen zwarte peper en eventueel snufje zout. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gepelde tomaten toe samen met 200 ml water de steranijs, suiker, laurier en kruidnagel. (Tip: prik de kruidnagels in de laurier) Laat de stoof ongeveer 40-50 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten op de pan. De saus moet niet te waterig zijn. Mocht dit wel blijven, haal de deksel dan verder of helemaal van de pan zodat het vocht meer kan verdampen.
- Bak in een droge koekenpan de geschaafde amandelen goudbruin en bestrooi deze vlak voor serveren over de stoof samen met de fijngehakte koriander. Serveer de stoof bij rijst met stokbrood of met Naan.
- TIP: ook erg lekker met een frisse yoghurtdip erbij.
vegetarische stoof met aubergine en courgette
Het is toch echt zo jammer dat er geen geur computers of telefoons bestaan. Deze vegetarische stoof ruikt namelijk echt zoooooooo ontzettend lekker. Een doel wat wij ons gesteld hebben voor dit jaar is om minimaal 3x per week vega te eten en met dit soort gerechten gaat dat heel goed lukken.
Beaudine vond gelukkig deze stoof ook erg lekker. Het enige waar zij eventjes aan moest wennen was de structuur. Amaranthe had weer eens een rebelse bui en vertikte het om te proeven.
Omdat wij geen zin meer hebben in ruzie aan tafel gaan wij de strijd niet meer aan. Wij aten zelfgemaakte Naan bij de stoof en die at ze gelukkig wel erg goed met de yoghurtdip.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken