1laurierblaadjegroot blaadje anders twee kleintjes
1groentebouillonblokje
flinkesnufpul biberof chilivlokken
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjezoutoptioneel
2blikkengepelde tomatenper blik ongeveer 450 gram
handgeschaafde amandelen
handje verse korianderfijngehakt
extra vierge olijfolie
200milliliterwater
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit in een stoofpan een scheut extra vierge olijfolie. Fruit de uien met de knoflook op niet al te hoog vuur.
Voeg de aubergine, paprika en courgette toe samen met de Italiaanse kruiden, verkruimeld bouillonblokje, gerookte paprikapoeder, paprikapoeder, nootmuskaat, kaneel, pul biber en een flinke snuf versgemalen zwarte peper en eventueel snufje zout. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe samen met 200 ml water de steranijs, suiker, laurier en kruidnagel. (Tip: prik de kruidnagels in de laurier) Laat de stoof ongeveer 40-50 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten op de pan. De saus moet niet te waterig zijn. Mocht dit wel blijven, haal de deksel dan verder of helemaal van de pan zodat het vocht meer kan verdampen.
Bak in een droge koekenpan de geschaafde amandelen goudbruin en bestrooi deze vlak voor serveren over de stoof samen met de fijngehakte koriander. Serveer de stoof bij rijst met stokbrood of met Naan.
TIP: ook erg lekker met een frisse yoghurtdip erbij.