vegetarische spaghetti met champignon roomsaus

vegetarische spaghetti met champignon roomsaus

Vegetarische spaghetti met champignon roomsaus. Deze heerlijke romige pasta avondmaaltijd staat binnen een half uurtje op tafel.

Snel, simpel, lekker en gezond eten, klinkt als een ideale maaltijd toch 😉 Ik gebruik voor de champignon roomsaus zowel kastanje champignons als gewone champignons. Voel je echter vrij om de champignons te gebruiken die jijzelf het lekkerste vindt.

pasta met champignon roomsaus

recept vegetarische spaghetti met champignon roomsaus

spaghetti met champignon roomsaus

Vegetarisch spaghetti met champignon roomsaus

Wil jij snel, simpel, lekker en gezond eten? Maak dan zeker een keertje deze heerlijke vegetarische spaghetti met champignon roomsaus klaar.
4.34 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans, Italiaanse
Trefwoord: champignon, champignon roomsaus, champignonroomsaus, champignons, kastanjechampignons, pasta, pasta recepten, roomsaus, spaghetti
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 hapjespan
  • 1 kookpan

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • 400 gram kastanje champignons in plakjes gesneden
  • 400 gram champignons in plakjes gesneden
  • flinke hand verse basilicum fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 250 milliliter slagroom of plantaardige kookroom
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • flinke snuf pul biber of chilivlokken
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel bloem niet een te volle theelepel gebruiken
  • klontje roomboter of plantaardige boter
  • scheutje zonnebloemolie
  • Gran padano optioneel (zonder kaas of andere kaas mag ook)

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de champignon roomsaus klaar.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie en klontje roomboter in een grote hapjespan. Bak de champignons met de uien en knoflook tot de champignons goudbruin zijn. Voeg een flinke snuf versgemalen zwarte peper, snuf pul biber (chilivlokken), gedroogde oregano en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak 2 á 3 minuten mee.
  • Schep ongeveer 1/3 van de champignons uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg bij de resterende champignons 1 tl toe bloem toe en bak kort mee. Voeg de slagroom toe en laat kort meekoken. Roer er de fijngehakte basilicum doorheen. (bewaar een beetje voor later) Breng de saus eventueel extra op smaak met peper en/of zout
  • Schep de gekookte spaghetti door de champignon roomsaus. (voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik geworden is) Serveer de spaghetti op borden of in schaaltjes en verdeel de overige champignons over de pasta. Bestrooi eventueel met geraspte Gran padano of andere kaas naar eigen smaak en eventueel wat overgebleven verse basilicum.
  • TIP: ook erg lekker is om een scheutje witte wijn toe te voegen aan de champignon roomsaus. Voeg deze dan tegelijkertijd met de slagroom toe.
  • TIP: wanneer je plantaardige boter en room gebruikt is je avondmaaltijd meteen vegan.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook , Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.

Champignon roomsaus

Ik snijd alle champignons zelf en dat is….eerlijk is eerlijk…. wel even een klusje. Gelukkig is de rest van de pasta maken echt appeltje eitje. Heb jij nu totaal geen zin om de champignons zelf te moeten snijden, koop dan gewoon voorgesneden champignons. Ik weet dat ze sowieso bij Dirk Supermarkten voorgesneden champignons verkopen. Schrik overigens niet van de hoeveelheid champignons. Wanneer de champignons rauw zijn lijkt het echt megaaaaaaa veel! Zijn de champignons eenmaal gebakken dan zie je eigenlijk dat het reuze meevalt. Het heet natuurlijk niet voor niets een “champignon roomsaus”. Dan wil je wel echt champignons zien en proeven.

De champignon roomsaus zelf breng ik nog verder op smaak met uiteraard een aangefruit uitje en knoflook. Verder gaat er een groentebouillonblokje door de saus samen met gedroogde oregano, zwarte peper, zout en verse basilicum. Voor toch een beetje pit in het gerecht voeg ik ook een flinke snuf pul biber (chilivlokken) toe.

vegetarische spaghetti met champignon roomsaus

spaghetti met champignon roomsaus

vegetarische spaghetti met champignon roomsaus

Ben jij echt een enorme vleeseter en denk je “hallo……waar is het vlees’? Je kunt natuurlijk altijd wat spekjes meebakken. Of ook lekker is om verse worst uit te knijpen en het vlees mee te braden. Wij missen zelf echter totaal het vlees niet.

champignonroomsaus

Andere lekkere vegetarische recepten

Mango salade met vegetarische chili kip, vegetarische stoof met aardappel en sperziebonen of maak de vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken