1theelepelbloemniet een te volle theelepel gebruiken
klontjeroomboterof plantaardige boter
scheutjezonnebloemolie
Gran padano optioneel (zonder kaas of andere kaas mag ook)
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak ondertussen de champignon roomsaus klaar.
Verhit een scheutje zonnebloemolie en klontje roomboter in een grote hapjespan. Bak de champignons met de uien en knoflook tot de champignons goudbruin zijn. Voeg een flinke snuf versgemalen zwarte peper, snuf pul biber (chilivlokken), gedroogde oregano en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak 2 á 3 minuten mee.
Schep ongeveer 1/3 van de champignons uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg bij de resterende champignons 1 tl toe bloem toe en bak kort mee. Voeg de slagroom toe en laat kort meekoken. Roer er de fijngehakte basilicum doorheen. (bewaar een beetje voor later) Breng de saus eventueel extra op smaak met peper en/of zout
Schep de gekookte spaghetti door de champignon roomsaus. (voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik geworden is) Serveer de spaghetti op borden of in schaaltjes en verdeel de overige champignons over de pasta. Bestrooi eventueel met geraspte Gran padano of andere kaas naar eigen smaak en eventueel wat overgebleven verse basilicum.
TIP: ook erg lekker is om een scheutje witte wijn toe te voegen aan de champignon roomsaus. Voeg deze dan tegelijkertijd met de slagroom toe.
TIP: wanneer je plantaardige boter en room gebruikt is je avondmaaltijd meteen vegan.