mango salade met chilisaus ( vega ) kip

mango salade met chilisaus ( vega ) kip

Mango salade met chilisaus ( vega ) kip. Dat klinkt tropisch toch? Je krijgt ook meteen een tropisch gevoel van al deze kleurrijke ingrediënten. Deze salade is eigenlijk een soort combinatie van een coleslaw gecombineerd met een pittige mango salsa.

tropische mango salade met chilisaus (vega) kip

Tropische salade

De basis voor deze tropische mango salade is geen sla maar spitskool en geraspte wortel. Om het mijzelf een stuk gemakkelijker te maken koop ik deze basis altijd kant en klaar. Ik gebruik dus een zak voorgesneden wortel en spitskool. Dit scheelt je namelijk ontzettend veel snijwerk en dus tijd. Daarbij is het niet per se heel veel duurder.

Verder gaat er natuurlijk in deze tropische salade ook mango. Anders kan het ik het natuurlijk geen “Tropische mango salade” noemen. Het is wel belangrijk om echt rijpe mango’s te gebruiken. Dit is niet alleen lekkerder van structuur maar ook van smaak. Tevens gaat er in de salade komkommer, avocado, radijsjes en koriander. Ben jij nu geen liefhebber van koriander vervang dit dan voor platte peterselie.

Omdat wij van redelijk pittig eten houden gebruik ik ook nog rode peper. Dit kan je eventueel weglaten als je niet zo pittig houdt.

Recept mango salade met chilisaus (vega) kip

tropische mango salade met chilisaus (vega) kip

Tropische mango salade met chilisaus (vega) kip

Waan jezelf op een tropisch eiland en maak deze super lekkere tropische mango salade met chilisaus (vega) kip.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Aziatische, Hawaïaanse
Trefwoord: chili kip, chilisaus, mango, mango salade, salade, salade met mango, salade recepten, vegetarisch, vegetarische kip
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 koekenpan
  • 1 grote mengkom

Ingrediënten

  • 150 gram geraspte wortel ik gebruik een zak voorgesneden julienne wortel
  • 300 gram fijngesneden spitskool of witte kool ik gebruik een zak voorgesneden kool
  • 2 stuks mango geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 1 avocado in halve dunne reepjes gesneden
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden (zonder zaadlijst)
  • flinke hand koriander fijngehakt (of platte peterselie)
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 8 radijsjes in plakjes gesneden

CHILISAUS (VEGA) KIP

  • 2 verpakkingen vegetarisch kip stukjes ik gebruik die van het merk Vivera
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 5 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 theelepel sriracha flinke theelepel
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

DRESSING

  • 5 eetlepels sweet chilisaus
  • 1/2 limoen sap nodig (mag ook meer limoen zijn)
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper

EXTRA

  • zonnebloemolie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote schaal of mengkom en meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de dressing.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met de knoflook en een snuf versgemalen zwarte peper en zout. Voeg de (vega) kip toe en bak de (vega) kip goudbruin (en gaar). Voeg dan de sweet chilisaus en sriracha toe en bak kort mee.
  • Verdeel de salade over bordjes of in kommetjes, leg de chilisaus (vega) kip erop en drizzle er de dressing overheen.
  • TIP: maak er een complete maaltijdsalade van en voeg er eventueel gekookte glasnoedels aan toe. Wij eten deze salade ook vaak met frietjes of met gebakken krieltjes.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Mango salade met chilisaus (vega) kip

Zelf eten wij steeds vaker vegetarisch dus ik gebruik voor deze salade twee bakjes kant en klare vega kip. Geen reclame maar wij vinden thuis allemaal de vegetarische kip stukjes/reepjes van Vivera erg lekker. In de meeste gerechten proef je namelijk echt niet dat je vegetarische kip zit te eten. Wil je liever echte kip gebruiken? Vervang de vegetarische kip stukjes dan voor ongeveer 350 gram kippendijfilet blokjes of gewone kipfilet blokjes. Ben je een grote vleeseter, gebruik dan 500 gram.

De (vega) kip bak je samen met ui, knoflook, sweet chilisaus en sriracha. Mega simpel maar ontzettend lekker. Ook voor de dressing gebruik ik kant en klare sweet chilisaus. Deze meng ik met limoensap en zwarte peper voor een intensere en frisse smaak. De dressing/saus is ook erg lekker bij een frietje 😉

mango salade met chilisaus kip

Tropische mango salade met chilisaus

mango salade

Andere lekkere salade recepten

Gegrilde kip salade met pittige mango salsa, noedelsalade met pittige pindasaus dressing of maak de salade Caprese met pesto en tomaat.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken