Vegetarische sandwich met kerriesaus. Verwen jezelf tijdens de lunch eens met deze heerlijke, gezonde en geheel vegetarische sandwich. Wij proberen zelf sinds januari minimaal 3 keer in de week ’s avonds vegetarisch te eten. Gelukkig gaat dit ons tot op heden heel goed af! Sterker nog, er zijn weken bij geweest dat wij zelfs 5 keer geen vlees aten.
Hoe vreemd is het dan eigenlijk dat wij met de lunch nog wel veel “vlees” beleg eten. Daar kan dus ook nog wel winst behaald worden.
Vegetarische sandwich met kerriesaus
Toen Stegeman ons uitdaagde om in de Nationale Week Zonder Vlees ook eens te kiezen voor vegetarisch broodbeleg, wilde wij graag deze uitdaging aan gaan. Het was eigenlijk de bedoeling dat het recept alleen op onze Instagram gedeeld zou worden. De vegetarische sandwich met kerriesaus viel thuis echter bij iedereen zo goed in de smaak, dat ik het ook graag op Familie over de Kook wilde plaatsten.
Filmpje vegetarische sandwich met kerriesaus
Recept vegetarische sandwich
Vegetarische sandwich met kerriesaus
Ingrediënten
- 2 broodjes naar keuze
- 1 verpakking Stegeman vegetarische broodbeleg kerriesmaak
- handje gemengde sla
- 1 avocado in plakjes gesneden
- 8 plakjes komkommer
- 1 bosui in dunne ringetjes gesneden
- 5 radijsjes in partjes gesneden
- handje alfalfa
KERRIESAUS
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/3 theelepel kurkuma
- snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel sriracha meer als je van pittig houdt
Instructies
- Meng alles in een schaaltje voor de saus. Snijd de broodjes doormidden.
- Smeer beide kanten van de broodjes in met een laagje saus. Leg op het onderste broodje sla, komkommer, avocado, plakjes vegetarische beleg, bosui, radijsjes en sluit af met alfalfa.
- TIP: wanneer je het broodje mee naar je werk neemt, laat dan eventueel de avocado achterwege. Die kan namelijk bruin van kleur anders worden.
Vegetarisch broodbeleg
Het klinkt misschien als vloeken in de kerk dat juist Stegeman als vleesfabriek vegetarisch broodbeleg op de markt brengt. Echter juist door hun jarenlange smaakontwikkeling is het broodbeleg nauwelijks te onderscheiden van echt vleesbeleg. Wij vinden het broodbeleg in ieder geval zeker voor herhaling vatbaar. Je kunt het qua smaak en structuur een beetje vergelijken met kipfiletbeleg. Ik weet dat er ook nog een vegetarische tuinkruiden smaak variant is.
Voor deze sandwich gebruikte ik het broodbeleg met kerriesmaak. Verder gaat er op de sandwich ook een zelfgemaakte kerriesaus, sla, komkommer en avocado. Voor extra bite voegde ik ook nog fijngesneden bosui, radijsjes en alfalfa toe. Ik denk dat het ook lekker is om eventueel wat verkruimelde feta te gebruiken.
Andere lekkere vegetarische recepten
Wil jij ook vaker vegetarisch eten? Probeer dan eens de romige rijst ovenschotel met spinazie en bechamelsaus. Ook lekker is de Thaise roerbak met kruidige rijst of maak eens de vegetarische spaghetti met champignon roomsaus.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken