Vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus

Vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus

Vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus. Ik durf te garanderen dat je absoluut geen vlees mist in dit gerecht. Eigenlijk had ik dit gerecht eerst gemaakt als een vegetarische lasagne. Helaas vind manlief de structuur van lasagne alleen niet zo lekker. De smaak van de pasta verder vond hij echter wel ontzettend lekker. Daarom maak ik tegenwoordig dit recept met pipe rigate of fusilli. Zo zit iedereen toch blij aan tafel. Alhoewel, dat is niet helemaal waar. Amaranthe gruwelt namelijk van deze pasta. Door de bechamelsaus gaat namelijk een behoorlijke hoeveelheid geraspte Grana padano. Zij vindt kaas echt helemaal niet lekker en de eerste keer zat ze dan ook met lange tanden te eten. Heeft zij eventjes pech…..want wij vinden de saus juist heerlijk.

TIP: houden jullie allemaal niet zo van kaas thuis breng dan de bechamelsaus op smaak met extra veel zout, zwarte peper en eventueel een beetje kerriepoeder. Wil je deze maaltijd sneller bereiden dan kan je eventueel ook kant en klare bechamelsaus gebruiken.

recept vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus

vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus

Vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus

Deze vegetarische pasta met spinazie en bechamelsaus is comfort food op zijn best.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: bechamelsaus, pasta, pesto, spinazie, vegetarische pasta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 courgette in dunne halve plakjes gesneden
  • 100 gram pesto
  • flinke theelepel versgemalen zwarte peper en zout
  • flinke snuf pul biber of chilivlokken
  • 1 theelepel bloem
  • 1 bol mozzarella
  • extra vierge olijfolie
  • 25 gram Grana padano

BECHAMELSAUS

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 800 millilter melk
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  • 75 gram Grana Padano

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal in met een beetje extra vierge olijfolie. Kook de pasta in ruim water gaar met het bouillonblokje. 
  • Maak ondertussen de spinazie en courgette klaar: verhit hiervoor een scheut extra vierge olijfolie in een grote hapjespan of wok en bak de courgette beetgaar met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, zout en pul biber (chilivlokken) Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de knoflook toe en bak kort mee. Bestrooi met 1 tl bloem en bak tevens kort mee. Zet het vuur uit en roer er de pesto doorheen en vervolgens de gekookte pasta. 
  • Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een kleine kookpan. Roer de bloem door de boter. Verwarm de bloem ongeveer 1 minuut, blijf roeren. Voeg nu scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren. Verwarm de saus tot je een gebonden saus hebt. (doe dit allemaal op middelhoog vuur, de saus mag best een pruttelen) Breng de bechamelsaus op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper, zout, snuf nootmuskaat en de geraspte Parmezaanse kaas. ( wees niet te zuinig met het zout…anders is je bechamelsaus te muf van smaak) 
  • Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel daaroverheen de bechamelsaus. (druk met een pollepel de saus een beetje tussen de pasta) Leg stukjes mozzarella erop en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Ik bestrooi graag de ovenschotel ook nog met extra zwarte peper en pul biber (chilivlokken) 
    Bak de ovenschotel goudbruin in ongeveer 15 minuten. Laat de ovenschotel ongeveer 5 minuten afkoelen voor serveren.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

vegetarische lasagne

Wij eten deze pasta momenteel bijna iedere week wel een keertje 🙂 De pasta zonder de bechamelsaus is overigens ook al erg lekker. De pesto geeft namelijk zoveel smaak al aan de pasta. Je kan de pasta ook koud als pastasalade eten. (dus wel zonder de bechamelsaus) Je kunt met dit recept dus meerdere kanten op!

TIP: wil je deze pasta minder calorierijk maken, gebruik dan halfvolle melk en een volkoren pasta.

Andere lekkere pasta recepten

PASTA MET BOURSIN EN SPEKJES

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
pasta met Boursin en spek

PASTA MET VERSE WORST IN PITTIGE TOMATENSAUS

pasta met verse worst in pittige tomatensaus en venkel

PASTASALADE MET CARPACCIO

pastasalade met carpaccio, pesto, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken