Trifle met citroenmousse en aardbeien. Dit heerlijke zomerse toetje is zo simpel te maken en zo lekker, dit wil je iedere avond wel eten.
Oké iedere avond is misschien ietwat overdreven en daar gaat je weegschaal ook niet heel erg gelukkig van worden. Je snapt nu alleen wel goed dat je zeker geen spijt gaat krijgen als je dit toetje eens gaat maken 😉
Trifle in een glaasje
Geniet van een verfrissende trifle in een glaasje, boordevol smaakexplosies die perfect zijn als het warm weer is.
Voor deze “zomerse” trifle gebruik ik kant en klare marmercake, zelfgemaakte frisse citroenmousse en heerlijke stukjes Hollandse aardbeien. Een super lekkere combinatie die je smaakpapillen meteen in vakantiemodus brengt 🙂
Wij eten graag een trifle als toetje, jij ook? Probeer dan ook eens de volgende trifle recepten: trifle met cake en Amaretto, zomers toetje met kersen of maak eens de trifle met cantuccini en aardbeien.
Citroenmousse
Bij een mousse denk je al snel aan een “ingewikkeld iets” om te maken. Niets is minder waar! Deze citroenmousse maak je met luchtig geklopte slagroom, mascarpone, suiker, vanille essence en duh…..citroen!
Je klopt alle ingrediënten tot een luchtige “mousse” en klaar is kees! De citroenmousse is ook erg lekker over pancakes…just saying.
Recept trifle met citroenmousse en aardbeien
Trifle met citroenmousse en aardbeien
Equipment
- 4 mooie glaasjes
Ingrediënten
CITROENMOUSSE
- 250 milliliter ongeklopte slagroom
- 125 gram mascarpone
- 1 citroen zowel sap als rasp nodig
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille essence
OVERIGE INGREDIËNTEN
- 4 plakjes cake in blokjes gesneden (ik gebruikte marmercake)
- 250 gram aardbeien in kleine stukjes gesneden + extra ter garnering
- 1/2 citroen sap nodig
- 2 eetlepels aardbeien jam flinke eetlepels
- geraspte kokos optioneel
Instructies
- Klop de slagroom lobbig met de suiker. Mix dan kort de mascarpone, citroensap, citroenrasp en vanille essence erdoorheen.
- Meng de stukjes aardbei met het sap van een halve citroen.
- Bouw in een mooi glaasje de trifle op: begin met een beetje aardbei, daarop de cake (druk de cake iets aan), daarop de citroenmousse en dan alles nog een keertje.
- Meng de aardbeienjam met een klein beetje water zodat het iets vloeibaarder wordt. Drizzle de aardbeien jam over de trifle, bestrooi eventueel met geraspte kokos, verdeel nog stukjes extra aardbei eroverheen en aanvallen maar!
- TIP: ook leuk is om nog een schijfje citroen ter garnering erin te steken. TIP: ook erg lekker is om een beetje aardbeien jam als extra tussenlaagje te gebruiken.
- Het lekkerste is wel om de trifle meteen te serveren. Wil je de trifle eerder maken? Dat kan! Haal dan wel een half uurtje voor serveren uit de koelkast.
Hollandse aardbeien
De Hollandse aardbeien geven deze trifle een heerlijke sappige en zoete twist. Om de de aardbeien naast hun zoetheid ook meer frisheid te geven meng ik de stukjes aardbei met citroensap. Naast een heerlijke smaak behouden ze dan ook hun prachtige rode kleur.
Wil je eens variëren gebruik dan in plaats van verse aardbeien bijvoorbeeld eens frambozen, blauwe bessen, stukjes rijpe perzik, peer of een combinatie van verschillende soorten fruit.
Trifle met citroenmousse en aardbeien
Verwen jezelf en je gasten met dit zalige dessert en proef de zoete smaken van het zomerseizoen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken