Trifle met cantuccini en aardbeien

Trifle met cantuccini en aardbeien

Trifle met cantuccini en aardbeien. Dit is momenteel echt één van onze favoriete trifle recepten. De trifle is namelijk lekker fris en zoet van smaak tegelijkertijd. Zelfs Jan Willem, die niet zo toetjes/desserts houdt, eet deze trifle heel erg graag. Je maakt de trifle in nog geen 10 minuten klaar. Ideaal wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan.

Normaal gesproken adviseer ik meestal om iets van te voren te bereiden zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Dat adviseer ik dit keer niet! Deze trifle is namelijk niet alleen lekker vanwege de smaak maar ook vanwege de structuur. Zo is de cantuccini heerlijk knapperig. Dit in combinatie met het romige aardbeien-mascarpone mengsel….een waar feestje in je mond. Wanneer je de trifle van te voren zou bereiden, dan gaat de cantuccini zachter worden. Is zeker niet vies maar knapperig is wel lekkerder 😉

TIP: het aardbeien-mascarpone mengsel kan je overigens wel prima van te voren bereiden. Zo hoef je alleen nog maar de laagjes op te bouwen.

trifle met cantuccini en aardbeien

Cantuccini

Wat is cantuccini eigenlijk? cantuccini spreek je uit als kantoetsjienie en zijn Italiaanse amandelkoekjes afkomstig uit de Toscaanse provincie Prato. De koekjes worden twee keer gebakken en zijn daardoor super knapperig. Je moet soms echt uitkijken met afbijten, want je wilt natuurlijk niet je voortanden afbreken 😉 Italianen dopen ze dan ook vaak in een likeur of koffie. Doordat de koekjes vetvrij zijn, zijn ze behoorlijk lang te bewaren. Daarom worden cantuccini’s vaak in grote hoeveelheden gebakken.

TIP: ook lekker zijn de cantuccini met chocoladestukjes erin.

Recept trifle met cantuccini en aardbeien

trifle met aardbeien en cantuccini

Trifle met cantuccini en aardbeien

Wil je een lekker en simpel toetje/dessert maken? Maak dan zeker deze trifle met cantuccini en aardbeien eens klaar.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: dessert, Nagerecht, toetje
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: aardbeien, cantuccini, dessert, mascarpone, nagerecht, toetje, trifle
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 mooie glaasjes

Ingrediënten

  • 125 gram cantuccini +eventueel 4 extra
  • 400 gram aarbeien
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt volle eetlepels
  • 2 eetlepels aardbeienjam geen volle eetlepels gebruiken (anders wordt het te zoet)
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Prak 100 gram aardbeien fijn en snijd de overige aardbeien in stukjes. (houd 4 aardbeien apart en halveer deze) Meng de mascarpone met de geprakte aardbeien, Griekse yoghurt, vanillesuiker en aardbeienjam.
  • Hak de cantuccini in stukjes. Bouw laagjes op in een glas beginnend met een laagje cantuccini. Sluit af met het aardbeien-mascarpone mengsel. Bestrooi eventueel nog met de wat kruimels van de cantuccini. Leg de gehalveerde aardbeien bovenop en steek eventueel nog een extra cantuccini erbij.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Aardbeien trifle

Gebruik voor deze trifle heerlijke Hollandse verse aardbeien. Nederland teelt ongeveer 60 miljoen kilo aardbeien per jaar. Bizar idee hé! De meeste aardbeien worden in kassen geteeld. Zo weet de kweker zeker dat de aardbeien een optimale smaak krijgen. Wij eten thuis allemaal ontzettend graag aardbeien en wij dragen dan ook flink ons steentje bij aan de 60 miljoen kilo die gekweekt wordt 😉 Het nadeel van aardbeien is wel dat je ze niet lang kunt bewaren. Koop ze dus niet op maandag om ze vervolgens vrijdag pas te willen gaan eten. Dan weet je namelijk zeker dat je aardbeien beschimmeld zijn.

Hoelang kun je aardbeien bewaren 

In de koelkast: 1 tot max 3 dagen
Koele plaats: 1 tot max 2 dagen
In de vriezer: 8 tot 12 maanden 

trifle met aardbeien en cantuccini

Andere lekkere trifle recepten

Eet jij net zoals ons graag als toetje/dessert een trifle? Probeer dan ook eens de volgende trifle recepten. Trifle met lange vingers en zomerfruit compote, Koningsdag trifle (ook lekker na Koningsdag) of maak de trifle met brownie en salted caramel.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken