250gramaardbeienin kleine stukjes gesneden + extra ter garnering
1/2citroensap nodig
2eetlepelsaardbeien jamflinke eetlepels
geraspte kokosoptioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Klop de slagroom lobbig met de suiker. Mix dan kort de mascarpone, citroensap, citroenrasp en vanille essence erdoorheen.
Meng de stukjes aardbei met het sap van een halve citroen.
Bouw in een mooi glaasje de trifle op: begin met een beetje aardbei, daarop de cake (druk de cake iets aan), daarop de citroenmousse en dan alles nog een keertje.
Meng de aardbeienjam met een klein beetje water zodat het iets vloeibaarder wordt. Drizzle de aardbeien jam over de trifle, bestrooi eventueel met geraspte kokos, verdeel nog stukjes extra aardbei eroverheen en aanvallen maar!
TIP: ook leuk is om nog een schijfje citroen ter garnering erin te steken. TIP: ook erg lekker is om een beetje aardbeien jam als extra tussenlaagje te gebruiken.
Het lekkerste is wel om de trifle meteen te serveren. Wil je de trifle eerder maken? Dat kan! Haal dan wel een half uurtje voor serveren uit de koelkast.