Tosti met tonijn en feta

Tosti met tonijn en feta

Tosti met tonijn en feta. Deze tosti is een soort tuna melt maar dan net anders. De feta geeft de tonijnsalade een heerlijke ziltige smaak.

tosti met tonijn en feta

Yum! Verwen jezelf tijdens de lunch of s’ avonds bij een kom soep met deze heerlijke tosti met tonijn en feta. Hopelijk ga jij net zo smullen van deze tosti als wij thuis doen.

Tosti met tonijn

Om de tosti te maken maak je eerst een soort van tonijnsalade. Hiervoor meng ik 1 blikje uitgelekte tonijn met mayonaise, feta, extra belegen kaas, bieslook, peper, zout en sriracha.

De salade is overigens ook erg lekker om op een broodje of toastje gewoon koud te eten. Wanneer je de salade voor op een tosti gebruikt smelten de kazen heerlijk door de salade heen. Je krijgt daardoor een super romige tonijnvulling in je tosti.

Ik gebruik voor deze tosti tonijn in water, de toevoeging van olijfolie of zonnebloemolie is namelijk voor dit recept niet nodig.

Welk brood gebruiken

Kies vooral voor deze tosti het brood wat jijzelf lekker vindt! Ik maak graag de tosti met volkoren speltbrood maar ben je geen liefhebber van volkoren brood dan kan je uiteraard ook gewoon witbrood gebruiken.

Probeer ook eens onze Tuna Melt ciabatta, die is ook erg lekker. Al zeg ik het zelf 🙂

Recept tosti met tonijn en feta

tosti met tonijn en feta

Tosti met tonijn en feta

Maak eens een andere soort tosti dan de standaard ham-kaas tosti en maak deze tosti met tonijn en feta.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlands
Trefwoord: feta, tonijn, tosti, tuna melt
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneetjes brood
  • roomboter

TONIJNSALADE

  • 1 blikje tonijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 flinke theelepel siracha
  • 75 gram feta verkruimeld
  • 40 gram extra belegen kaas geraspt
  • klein handje bieslook fijngehakt
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de tonijnsalade in een kommetje.
  • Beleg 4 broodjes met de tonijnsalade, leg het andere broodje erop en smeer beide kanten in met roomboter.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de tosti's goudbruin en tot de kaas gesmolten is.
    ( zet het vuur niet te hoog, anders verbrand de buitenkant van je tosti en smelt de kaas niet. Dek de pan af met een stuk aluminiumfolie of een deksel)
    Snijd de tosti doormidden en eet smakelijk!
  • TIP: je kunt de tosti ook in een tosti-ijzer maken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Liever een vegan tosti maken

Deze tosti kan je eventueel ook heel simpel geheel vegan bereiden. Gebruik dan plantaardige tonijn, plantaardige mayonaise en een plantaardige boter. Vervang de feta en extra belegen kaas voor een plantaardige feta en een plantaardige kaas.

Tosti met tonijn en feta

tosti met tonijn en feta