Tosti met spinazie en drie soorten kaas

Tosti met spinazie en drie soorten kaas

Tosti met spinazie en drie soorten kaas. Deze tosti is momenteel een grote favoriet hier thuis. Welke kaas je gebruikt kan je uiteraard zelf kiezen. Ik gebruik voor deze tosti zelf meestal jonge kaas, extra belegen kaas en Gran padano. De spinazie bak je eerst even kort aan in een koekenpan met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, een snufje zout en een snuf pul biber (of chilivlokken).

Omdat Jan Willem en ik van een beetje pit extra houden drizzle ik over onze tosti’s altijd nog extra sriracha. Beaudine vind sriracha niet zo lekker dus voor haar laat ik de sriracha achterwege. Jij kunt dus zelf beslissen of je mét of zonder de sriracha deze tosti met spinazie en drie soorten kaas wilt maken.

Super caloriearm is deze tosti natuurlijk niet. Toch kun je wel een gezondere keuze maken door volkoren brood te gebruiken in plaatst van wit brood. Ook zou je eventueel voor 30+ kazen kunnen kiezen. Deze kazen smelten over het algemeen alleen wel iets minder goed.

BEWAAR ONDERSTAANDE FOTO OP JE EIGEN PINTEREST PAGINA

Tosti met spinazie en drie soorten kaas

recept tosti met spinazie en drie soorten kaas

tosti met spinazie en drie soorten kaas

Tosti met spinazie en drie soorten kaas

Maak eens deze tosti met spinazie en drie soorten kaas in plaats van een gewone tosti met ham en kaas.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: kaas, spinazie, tosti, tosti met spinazie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 tosti’s

Equipment

  • koekenpan met deksel

Ingrediënten

  • 200 gram rauwe spinazie
  • 8 boterhammen dik gesneden
  • 150 gram jonge kaas geraspt
  • 150 gram extra belegen kaas geraspt
  • 50 gram Gran padano geraspt
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • sriracha
  • roomboter

Instructies

  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de spinazie in twee porties met een flinke snuf zout, versgemalen zwarte peper en pul biber.
  • Beleg 1 deel van het brood met de jonge kaas, verdeel daaroverheen de spinazie, vervolgens de extra belegen kaas en de Gran pandano. Drizzle vervolgens wat sriracha eroverheen. Leg het andere deel van het brood erop. Smeer beide kanten in met een dikke laag roomboter.
  • Verhit een koekenpan en bak de tosti's op middelhoog vuur tot de kaas gesmolten is en het brood aan beide kanten goudbruin is. (ik leg zelf een deksel op de pan zodat de kaas goed kan smelten)
  • TIP: eventueel kan je deze tosti's ook in een tosti apparaat maken maar dit vinden wij persoonlijk minder lekker.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

tosti met spinazie en lekker veel kaas

Wij zijn echte kaaskoppen thuis….op Amaranthe na dan ;-)…..die gruwelt van kaas. Als deze tosti’s tijdens de lunch op tafel staan dan zijn wij erg blij! Deze tosti’s kunnen natuurlijk ook prima als avondeten gegeten worden bij een heerlijke kom soep.

Tosti met spinazie, drie soorten kaas en sriracha

andere lekkere recepten met spinazie

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

QUICHE MET SPINAZIE EN FETA

quiche met spinazie

LASAGNE MET TONIJN EN SPINAZIE

lasagne met spinazie en tonijn

PASTA MET SPINAZIE EN TONIJN

pasta met spinazie en tonijn

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken