Tiramisu met aardbeien in een glaasje. Deze zomerse tiramisu in een glaasje is een heerlijke twist op de klassieke tiramisu.
Tiramisu met aardbeien
Met de zomer in volle gang en de zoete smaak van rijpe aardbeien is het tijd om een verfrissende draai te geven aan een klassiek dessert. Deze zomerse tiramisu met aardbeien zal je smaakpapillen verwennen en je laten genieten van een heerlijk fris toetje dat perfect is voor warme zomerdagen.
Het geheim van deze zomerse tiramisu zit hem in de details 😉 In deze tiramisu gebruik ik zowel stukjes aardbeien als geprakte aardbeien. De stukjes aardbeien meng je met limoensap. Dit geeft de aardbeien een extra frisse smaak en een vleugje zuurheid.
Dit is echt een super lekkere combinatie met de romigheid van het aardbeien-mascarpone mengsel. De limoensap zorgt er ook voor dat de aardbeien hun heldere rode kleur behouden. Het oog wil natuurlijk ook wat.
Andere lekker “toetjes” in een glaasje zijn: trifle met lange vingers en zomercompote, panna cotta met salted caramel of maak eens het simpele toetje cake met frambozen.
De kids eten dit “toetje” ook erg graag.
Mascarpone mengsel met geprakte aardbeien
Voor deze zomerse tiramisu meng ik mascarpone met lobbig geklopte slagroom, suiker en vanillesuiker. Voor nog meer smaak voeg ik ook geprakte aardbeien toe. De combinatie van de romige mascarpone en de zoete aardbeien zorgt voor een heerlijke smaakexplosie in elke hap.
Sinaasappelsap in plaats van koffie
Om de tiramisu extra frisheid te geven drizzle ik sinaasappelsap over de lange vingers. Normaal gesproken dip je de lange vingers in koffie maar sinaasappelsap versterkt de zomerse smaakcombinatie van aardbeien en limoen.
Recept tiramisu met aardbeien in een glaasje
Tiramisu met aardbeien in een glaasje
Equipment
- 4 glaasjes
Ingrediënten
- 400 gram aardbeien + eventueel 2 extra ter garnering
- 13 stuks lange vingers in stukjes gehakt
- 125 gram mascarpone
- 125 milliliter slagroom
- 25 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 sinaasappel sap nodig
- 1/2 limoen sap nodig
- geraspte kokos optioneel
Instructies
- Prak de helft van de aardbeien en snijd de andere helft in stukjes. Meng de stukjes aardbeien met de sap van een halve limoen.
- Mix slagroom met suiker en vanillesuiker lobbig. Schep de mascarpone erdoorheen en spatel dan de geprakte aardbeien erdoorheen. (gebruik niet het sap van de geprakte aardbeien…dan wordt het te drassig)
BOUW DE ZOMERSE TIRAMISU OP:
- Start in het glas met wat stukjes lange vingers en verdeel hier wat sinaasappelsap overheen.
- Schep wat van het mascarpone mengsel erop, verdeel er wat stukjes verse aardbeien overheen en herhaal dit nog een keer.
- Garneer eventueel met een halve aardbei en een beetje geraspte kokos.
- Laat het minimaal 4 uur in de koelkast staan. Houd je juist van knapperig, dan kun je de tiramisu ook direct serveren. Eet smakelijk!
Tiramisu met aardbeien in een glaasje
Deze zomerse tiramisu met aardbeien is de perfecte afsluiting van een zomers diner of een traktatie voor een speciale gelegenheid.
Met de frisse smaken, romige textuur en kleurrijke presentatie zal dit toetje/dessert zeker indruk maken. Dus duik de keuken in, ga aan de slag en geniet van deze heerlijke twist op een Italiaanse klassieker.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken