Prak de helft van de aardbeien en snijd de andere helft in stukjes. Meng de stukjes aardbeien met de sap van een halve limoen.
Mix slagroom met suiker en vanillesuiker lobbig. Schep de mascarpone erdoorheen en spatel dan de geprakte aardbeien erdoorheen. (gebruik niet het sap van de geprakte aardbeien...dan wordt het te drassig)
BOUW DE ZOMERSE TIRAMISU OP:
Start in het glas met wat stukjes lange vingers en verdeel hier wat sinaasappelsap overheen.
Schep wat van het mascarpone mengsel erop, verdeel er wat stukjes verse aardbeien overheen en herhaal dit nog een keer.
Garneer eventueel met een halve aardbei en een beetje geraspte kokos.
Laat het minimaal 4 uur in de koelkast staan. Houd je juist van knapperig, dan kun je de tiramisu ook direct serveren. Eet smakelijk!
Gang: dessert, toetje
Keuken: Italiaans, Nederlands
aardbeien, lange vingers, sinaasappel, tiramisu, zomerse tiramisu