Deze Thaise noedelsalade met pittige kip is lekker fris en goed vullend. Je hebt er dus echt een complete maaltijdsalade aan. Wij zijn echt verzot op de Aziatische keuken.

Thaise noedelsalade
Deze Thaise noedelsalade heeft een heerlijke bite door de wortel, spitskool en de seroendeng. Tevens is de salade heerlijk romig door de avocado. Dit allemaal gecombineerd met de zoet pittige kip….een waar feestje om te eten. Je kan deze Thaise noedelsalade eten als avondmaaltijd maar kan ook prima met de lunch gegeten worden. Tevens kan je de salade koud als lauwwarm eten. Ik schrijf meestal noedels maar is dit nu de juiste schrijfwijze of is het noodles? Hoe zou jij het schrijven?
recept Thaise noedelsalade met pittige kip

Thaise noedelsalade met hete kip
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 250 gram glasnoedels of een ander soort noedels
- 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
- 150 gram geraspte wortel
- 150 gram spitskool fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 avocado in blokjes gesneden
- seroendeng
- 2 grote kipfilets
- sesamolie optioneel
THAISE MARINADE
- 1 eetlepel honing
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepel sambal badjak
- 1/2 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel gember siroop
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel chilisaus
- 1/2 limoen zowel sap als rasp
- snuf zwarte peper
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng alle ingrediënten voor de Thaise marinade in schaaltje. Bestrooi de kip met een snuf peper en zout en sla de kip tussen huishoudfolie met een deegroller platter. Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de kip goudbruin en gaar. Voeg de marinade toe en bak tot de saus kleverig is geworden. Bedruip tussendoor de kip met de saus. (dit duurt hoogstens 2-3 minuten)
- Kook de noedels gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Spoel de noedels met koud water en besprenkel met een beetje zonnebloemolie en eventueel een scheutje sesamolie. Meng in een grote schaal de noedels met de wortel, spitskool en komkommer. Bedruip alvast een beetje met de saus van de kip.
- Snijd de kip in dunne reepjes en verdeel over de noedelsalade. Leg de blokjes avocado erbij, rode peper en flink wat seroendeng. Doe de rest van de kleverige Thaise saus over de salade kip verdelen. (mocht de saus te dik zijn geworden, verdun het dan met een beetje water)
FAQ Thaise noedelsalade
Dunne rijstnoedels, glasnoedels of udonnoedels werken goed in een Thaise noedelsalade. Rijstnoedels zijn de meest authentieke keuze en nemen de dressing goed op.
Ja! Je kunt de salade vooraf bereiden maar voeg de dressing pas op het laatste moment toe om de noedels vers en niet klef te houden.
Denk aan komkommer, wortel, spitskool, paprika, rode kool en bosui. Deze zorgen voor een frisse en knapperige bite.
Noedelesalade met pittige kip


Voordat ik de zoet pittige kip over de Thaise salade leg, meng ik alvast een beetje van de saus door de salade. De kip die ik voor bij deze salade maakte is trouwens ook erg lekker bij bijvoorbeeld Chinese bami of op een broodje. Beleg het broodje dan met een beetje sla, komkommer,de kip, rode peper, seroendeng en misschien nog een beetje zelfgemaakte pindasaus.

Met het schrijven van dit recept, loopt het water alweer in mijn mond. Dit is misschien wel één van de lekkerste salades die ik tot op heden gemaakt heb. Al was de Mexicaanse salade met tortillachips ook wel heel lekker. Een gedeelde nummer 1 plek dan. Zoals je op de foto kunt zien, bestrooide ik nog wat extra rode peper over de salade.
Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je ons zou willen volgen op social media. Mocht je een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook heel erg leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door #familieoverdekook te gebruiken. Heb je het recept gemaakt of wil je iets weten dan kan je ook een reactie/vraag achterlaten in de reacties. Veel kookplezier!
Super recept!
Beste Karin, heel erg bedankt voor dit compliment 🙂
Beste Simone,
Whoop Whoop!
Wat leuk om te lezen dat deze salade zo goed in de smaakt bij jullie thuis.🤗
Zelf eten wij ook heel regelmatig deze salade, helemaal nu het mooie weer er weer aankomt.😋
Smakelijke groetjes
Marie Louise