Thaise noedelsalade met hete kip

Thaise noedelsalade met hete kip
Deel met je vrienden:

Thaise noedelsalade met hete kip

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram glasnoedels of een ander soort noedels
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
  • 150 gram geraspte wortel
  • 150 gram spitskool fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • seroendeng
  • 2 grote kipfilets
  • sesamolie optioneel

THAISE MARINADE

  • 1 eetlepel honing
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepel sambal badjak
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel gember siroop
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1/2 limoen zowel sap als rasp
  • snuf zwarte peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de Thaise marinade in schaaltje. Bestrooi de kip met een snuf peper en zout en sla de kip tussen huishoudfolie met een deegroller platter. Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de kip goudbruin en gaar. Voeg de marinade toe en bak tot de saus kleverig is geworden. Bedruip tussendoor de kip met de saus. (dit duurt hoogstens 2-3 minuten)
  • Kook de noedels gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Spoel de noedels met koud water en besprenkel met een beetje zonnebloemolie en eventueel een scheutje sesamolie. Meng in een grote schaal de noedels met de wortel, spitskool en komkommer. Bedruip alvast een beetje met de saus van de kip.
  • Snijd de kip in dunne reepjes en verdeel over de noedelsalade. Leg de blokjes avocado erbij, rode peper en flink wat seroendeng. Doe de rest van de kleverige Thaise saus over de salade kip verdelen. (mocht de saus te dik zijn geworden, verdun het dan met een beetje water)