Thaise curry met kip: klaar in 30 minuten

Thaise curry met kip: klaar in 30 minuten
Deel met je vrienden:

Ik heb me toch weer een ontzettend lekker recept om thuis zelf een curry te maken. Deze Thaise curry met kip is behalve ontzettend lekker ook nog eens klaar in 30 minuten. Je hebt dus niet altijd pakjes en zakjes nodig om snel avondmaaltijd op tafel te zetten. Een vriendin van mij moet minder zout eten en mag dus eigenlijk geen kant en klare maaltijden meer kopen. In de meeste kant en klare maaltijden zit namelijk ontzettend veel zout. Door zelf je eten te bereiden heb je natuurlijk veel meer invloed op de hoeveelheid zout. Nu kan je de hoeveelheid zout sowieso verminderen door het gebruik van andere kruiden. Deze Thaise curry zit ook weer echt bomvol smaak en pit. Wil je iets minder pittig eten, dan is deze Indiase curry Tiki Masala meer geschikt.

Recept Thaise curry met kip

Thaise curry met kip

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 eetlepel kerrie masala
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook grof gesneden
  • 3 centimeter verse gember grof gesneden
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 rode peper grof gesneden
  • 1 kipbouillonblokje
  • snuf peper en zout
  • 1 blikje kokosmelk
  • paksoi grof gesneden
  • 200 gram sugar snaps
  • flink hand doperwten diepvries
  • 4 eieren hardgekookt
  • flinke hand (gezouten) cashewnoten
  • verse koriander fijngehakt
  • 300 gram rijst
  • 1 theelepel vissaus

Instructies

  • Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember, rode peper, kerriepoeder, kerrie masala, kurkuma, komijn en chilipoeder tot een smeuïge pasta. Bestrooi de kip met peper en zout. Kook de rijst alvast gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak kort de kruidige curry pasta. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin aan. Voeg het blikje kokosmelk toe, 1 tl vissaus en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer dit alles goed door. Leg de deksel op de pan (niet helemaal) en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de sugar snaps, paksoi en doperwten toe. Bak dit op hoog vuur (zonder deksel op de pan) 5 minuten mee. Vergeet niet te roeren. Serveer de rijst met de curry, hardgekookte eieren, verse koriander en cashewnoten.

Thaise pittige curry zonder pakjes en zakjes

Thaise curry
Een super lekkere curry zonder pakjes en zakjes. Deze curry zit ook nog eens bomvol verse groenten.
pittige Thaise curry
Niet alleen het warme weer zorgde ervoor dat we het warm hadden. Deze pittige curry was HOT!! Wel waanzinnig lekker en de combinatie met de eieren en cashewnoten zorgde voor een goede balans. Dit ziet er toch uit als een feestje 🙂

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker