Thaise curry met kip: klaar in 30 minuten. Dit recept bewijst dat een lekkere avondmaaltijd op tafel zetten niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Thaise curry met kip
Ik heb me toch weer een ontzettend lekker recept om thuis zelf een curry te maken. Deze Thaise curry met kip is behalve ontzettend lekker ook nog eens klaar in 30 minuten. Je hebt dus niet altijd pakjes en zakjes nodig om snel avondmaaltijd op tafel te zetten.
Een super lekkere curry zonder pakjes en zakjes. Deze curry zit ook nog eens bomvol verse groenten.
Een vriendin van mij moet minder zout eten en mag dus eigenlijk geen kant en klare maaltijden meer kopen. In de meeste kant en klare maaltijden zit namelijk ontzettend veel zout. Door zelf je eten te bereiden heb je natuurlijk veel meer invloed op de hoeveelheid zout. Nu kan je de hoeveelheid zout sowieso verminderen door het gebruik van andere kruiden. Deze Thaise curry zit ook weer echt bomvol smaak en pit. Wil je iets minder pittig eten, dan is deze Indiase curry Tiki Masala meer geschikt.
Recept Thaise curry met kip
Thaise curry met kip
Ingrediënten
- 600 gram kippendijen in reepjes gesneden
- 1 ui grof gesneden
- 2 teentjes knoflook grof gesneden
- 1 rode peper grof gesneden
- 1/2 eetlepel kerrie masala
- 3 centimeter verse gember grof gesneden
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- snufje zout optioneel
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 1 kipbouillonblokje
- 1 theelepel vissaus
- 250 milliliter kokosmelk of een blikje van 400 ml als je van meer saus houdt.
- 1 paksoi grof gesneden
- 200 gram sugar snaps
- flink hand doperwten diepvries
- 4 eieren
- flinke hand (gezouten) cashewnoten
- verse koriander fijngehakt
- 300 gram rijst
Instructies
- Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember, rode peper, kerriepoeder, kerrie masala, kurkuma, komijn en chilipoeder tot een smeuïge pasta.
- Bestrooi de kip met peper en zout. Kook de rijst alvast gaar volgens de beschrijving op de verpakking. (tip, voeg een bouillonblokje bij het koken van de rijst)
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak kort de kruidige curry pasta. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin aan. Voeg het blikje kokosmelk toe, 1 tl vissaus en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer dit alles goed door. Leg de deksel op de pan (niet helemaal) en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Kook ondertussen de eieren. Hardheid naar eigen wens.
- Voeg na 15 minuten de sugar snaps, paksoi en doperwten toe. Bak dit op hoog vuur (zonder deksel op de pan) 5 minuten mee. Vergeet niet te roeren. Serveer de rijst met de curry, gekookte eieren, verse koriander en cashewnoten.
Thaise curry zonder pakjes en zakjes
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.