Thaise curry met kip: klaar in 30 minuten

Thaise curry met kip: klaar in 30 minuten

Thaise curry met kip: klaar in 30 minuten. Dit recept bewijst dat een lekkere avondmaaltijd op tafel zetten niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Thaise curry met kip

Ik heb me toch weer een ontzettend lekker recept om thuis zelf een curry te maken. Deze Thaise curry met kip is behalve ontzettend lekker ook nog eens klaar in 30 minuten. Je hebt dus niet altijd pakjes en zakjes nodig om snel avondmaaltijd op tafel te zetten.

Thaise curry

Een vriendin van mij moet minder zout eten en mag dus eigenlijk geen kant en klare maaltijden meer kopen. In de meeste kant en klare maaltijden zit namelijk ontzettend veel zout. Door zelf je eten te bereiden heb je natuurlijk veel meer invloed op de hoeveelheid zout. Nu kan je de hoeveelheid zout sowieso verminderen door het gebruik van andere kruiden. Deze Thaise curry zit ook weer echt bomvol smaak en pit. Wil je iets minder pittig eten, dan is deze Indiase curry Tiki Masala meer geschikt.

Recept Thaise curry met kip

Thaise curry met kip: klaar in 30 minuten

Thaise curry met kip

Deze Thaise curry met kip bewijst dat lekker eten niet moeilijk hoeft te zijn om klaar te maken.
4.54 van 13 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Thaise
Trefwoord: makkelijke maaltijd, Thaise curry, Thaise kip
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen in reepjes gesneden
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 rode peper grof gesneden
  • 1/2 eetlepel kerrie masala
  • 3 centimeter verse gember grof gesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • snufje zout optioneel
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 theelepel vissaus
  • 250 milliliter kokosmelk of een blikje van 400 ml als je van meer saus houdt.
  • 1 paksoi grof gesneden
  • 200 gram sugar snaps
  • flink hand doperwten diepvries
  • 4 eieren
  • flinke hand (gezouten) cashewnoten
  • verse koriander fijngehakt
  • 300 gram rijst

Instructies

  • Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember, rode peper, kerriepoeder, kerrie masala, kurkuma, komijn en chilipoeder tot een smeuïge pasta.
  • Bestrooi de kip met peper en zout. Kook de rijst alvast gaar volgens de beschrijving op de verpakking. (tip, voeg een bouillonblokje bij het koken van de rijst)
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak kort de kruidige curry pasta. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin aan.
    Voeg het blikje kokosmelk toe, 1 tl vissaus en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer dit alles goed door. Leg de deksel op de pan (niet helemaal) en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Kook ondertussen de eieren. Hardheid naar eigen wens.
  • Voeg na 15 minuten de sugar snaps, paksoi en doperwten toe. Bak dit op hoog vuur (zonder deksel op de pan) 5 minuten mee. Vergeet niet te roeren. Serveer de rijst met de curry, gekookte eieren, verse koriander en cashewnoten.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Thaise curry zonder pakjes en zakjes

pittige Thaise curry
Niet alleen het warme weer zorgde ervoor dat we het warm hadden. Deze curry was lekker pittig!! De combinatie met de eieren en cashewnoten zorgde voor een goede balans. Dit ziet er toch uit als een feestje 🙂