Wat een heerlijke en makkelijke maaltijd waren deze taco’s met kruidige kip en wokgroente. Naast patat mag je ons voor dit soort gerechten absoluut wakker maken! Voor dit recept gebruikte ik gewoon een zak kant en klare Thaise wokgroente en ook gebruikte ik een zakje kant en klare kruidenpasta. Nu zul je denken….”maar Familie over de Kook…..jullie koken toch niet uit pakjes en zakjes????” Dat gebeurt inderdaad niet heel vaak maar wij hebben ook absoluut niets tegen pakjes en zakjes. Waarom zou je dan soms toch niet voor gemak kiezen als dat ook lekker is.
Een tijdje geleden kregen wij een pakket van Santa Maria opgestuurd met hun nieuwe Next Mex producten en daar zaten echt ontzettend lekkere sauzen en kruidenpasta’s tussen. Sindsdien heb ik al regelmatig in de supermarkt een kruidenmix meegenomen. De reden dat ik overigens voor wokgroente heb gekozen in plaats van bonen en mais is omdat onze kinderen niet heel erg van bonen houden. Jan Willem en ik wel maar ik vind het ook fijn als de kinderen zonder lange tanden aan tafel zitten 😉 Daarbij is het ook weleens leuk om een beetje out of the box te koken.
Deze taco’s met kruidige kip is een heerlijke mix van de Mexicaanse keuken en Thaise keuken geworden. Wil je de taco’s liever vegetarische eten? Gebruik dan eventueel vega kip, jackfruit of gebruik twee zakken wokgroente.
recept taco’s met kruidige kip en wokgroente
Taco’s met kruidige kip en wokgroente
Equipment
- ovenschaal
Ingrediënten
- 3 kipfilets in hele kleine blokjes gesneden
- 400 gram wokgroente ik gebruikte Thaise wokgroente
- 1 rode ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 trostomaat in kleine blokjes gesneden
- 1 zakje Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta zit in een zwart gekleurd zakje
- 75 gram geraspte cheddar
- koriander optioneel
- taco's
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden hetelucht. Verwarm ondertussen een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de uien met de tomaat, knoflook en een snufje peper en zout. (ongeveer 3 min). Voeg de stukjes kip toe en bak tot de kip gaar is. Voeg dan de zak wokgroente toe en bak deze kort mee. (hoe lang je bakt is naar eigen smaak…wij houden van knapperige groente) Voeg dan het zakje kruidenpasta toe en verwarm even kort mee.
- Vul de taco schelpen met de kip-groente vulling. Zet de taco's in een ovenschaal en bestrooi ze met geraspte cheddar. Bak de taco's ongeveer 15 min. Maak ondertussen eventueel een Mexicaanse dip en/of guacamole klaar. Bestrooi de taco's vlak voor serveren met fijngehakte koriander (of peterselie als je geen koriander lust)
- TIP: doordat de taco's in de oven tegen elkaar komen worden sommige kanten wat zacht. Je kan eventueel ook de taco's bereiden zoals de bereidingswijze op de verpakking aangeeft, de taco's vullen en dan eventjes de taco's onder de grill zetten.
TIP: het is ook lekker om eventueel twee zakjes kruidenpasta toe te voegen. Dan heb je iets meer saus.
taco’s met kip
Loopt het water al uit je mond? Wij aten bij deze taco’s een Mexicaanse dipsaus, een simpele guacamole en gemengde sla.
recept Mexicaanse dipsaus
Mexicaanse dipsaus met crème fraîche
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 200 gram crème fraîche
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels citroensap
Instructies
- Heel simpel: alle ingrediënten mengen.
andere lekkere recepten met kip
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
WRAPS MET KRUIDIGE KIP EN PAPRIKA:
AZIATISCHE KIP MET KRUIDIGE RIJST:
SALADE MET GEGRILDE KIP, KRUIDIGE DRESSING EN SPEK:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken