Wat een heerlijke en makkelijke maaltijd waren deze taco’s met kruidige kip en wokgroente. Naast patat mag je ons voor dit soort gerechten absoluut wakker maken! Voor dit recept gebruikte ik gewoon een zak kant en klare Thaise wokgroente en ook gebruikte ik een zakje kant en klare kruidenpasta. Nu zul je denken….”maar Familie over de Kook…..jullie koken toch niet uit pakjes en zakjes????” Dat gebeurt inderdaad niet heel vaak maar wij hebben ook absoluut niets tegen pakjes en zakjes. Waarom zou je dan soms toch niet voor gemak kiezen als dat ook lekker is.
Makkelijk én lekker taco recept voor het hele gezin
Een tijdje geleden kregen wij een pakket van Santa Maria opgestuurd met hun nieuwe Next Mex producten en daar zaten echt ontzettend lekkere sauzen en kruidenpasta’s tussen. Sindsdien heb ik al regelmatig in de supermarkt een kruidenmix meegenomen. De reden dat ik overigens voor wokgroente heb gekozen in plaats van bonen en mais is omdat onze kinderen niet heel erg van bonen houden. Jan Willem en ik wel maar ik vind het ook fijn als de kinderen zonder lange tanden aan tafel zitten 😉 Daarbij is het ook weleens leuk om een beetje out of the box te koken.
Deze taco’s met kruidige kip is een heerlijke mix van de Mexicaanse keuken en Thaise keuken geworden. Wil je de taco’s liever vegetarische eten? Gebruik dan eventueel vega kip, jackfruit of gebruik twee zakken wokgroente. Bij de taco’s serveer ik een heerlijke frisse Mexciaanse dip.
recept taco’s met kruidige kip en wokgroente

Taco’s met kruidige kip en wokgroente
Equipment
- ovenschaal
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 3 kipfilets in hele kleine blokjes gesneden
- 400 gram wokgroente ik gebruikte Thaise wokgroente
- 1 rode ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 trostomaat in kleine blokjes gesneden
- 1 zakje Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta zit in een zwart gekleurd zakje
- 75 gram geraspte cheddar
- koriander optioneel
- taco's
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- zonnebloemolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven op 180 graden hetelucht. Verwarm ondertussen een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de uien met de tomaat, knoflook en een snufje peper en zout. (ongeveer 3 min). Voeg de stukjes kip toe en bak tot de kip gaar is. Voeg dan de zak wokgroente toe en bak deze kort mee. (hoe lang je bakt is naar eigen smaak…wij houden van knapperige groente) Voeg dan het zakje kruidenpasta toe en verwarm even kort mee.
- Vul de taco schelpen met de kip-groente vulling. Zet de taco's in een ovenschaal en bestrooi ze met geraspte cheddar. Bak de taco's ongeveer 15 min. Maak ondertussen eventueel een Mexicaanse dip en/of guacamole klaar. Bestrooi de taco's vlak voor serveren met fijngehakte koriander (of peterselie als je geen koriander lust)
- TIP: doordat de taco's in de oven tegen elkaar komen worden sommige kanten wat zacht. Je kan eventueel ook de taco's bereiden zoals de bereidingswijze op de verpakking aangeeft, de taco's vullen en dan eventjes de taco's onder de grill zetten.
- TIP: je kunt ook twee zakjes saus gebruiken als je meer saus wilt.
Loopt het water al uit je mond? Wij aten bij deze taco’s een Mexicaanse dipsaus, een simpele guacamole en gemengde sla. Ben jij net zoals dol op Mexicaans eten? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze andere Mexicaanse recepten.
taco’s met kip



Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je ons zou willen volgen op social media. Mocht je een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook heel erg leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door #familieoverdekook te gebruiken. Heb je het recept gemaakt of wil je iets weten dan kan je ook een reactie/vraag achterlaten in de reacties. Veel kookplezier!