Krieltjes traybake met kruidige kip. Een mega snel te maken avondmaaltijd waar iedereen van gaat smullen. Win-win situatie dus.
Behalve krieltjes en kip gebruik ik ook nog champignons, courgette en paprika. Helemaal ongezond is deze traybake dus niet.
Serveer eventueel bij de traybake een simpele salade Caprese.
Krieltjes traybake
Ik heb het al vaker vermeld maar het grote voordeel van een traybake is dat eigenlijk je oven al het werk doet. Zo kan jij nog eventjes relaxen of de boel thuis even snel schoonmaken voordat iedereen aanschuift.
Ik gebruik dit keer voorgegaarde minikrieltjes bistro. Zo heb je meteen lekker veel smaak aan je gerecht. Het enige wat ikzelf dan nog op smaak hoef te brengen is de kip.
Andere lekkere traybake recepten zijn: vegetarische traybake of maak eens de traybake met spruitjes en wortel.
Kipfilet of kipdijfilet
Persoonlijk vind ik kipdijfilet lekker. Het voordeel van kipdijfilet is namelijk dat het vlees malser van structuur blijft.
Nu vind ik teveel vet aan vlees echt ongelofelijk vies en wanneer het gaat flubberen in mijn mond (vet haters snappen wat ik bedoel) dan….. blegh! Dussssss ik snijd daarom zelf wel de dikke randjes vet van de kippendijen.
Nog een voordeel van kipdijfilet is dat het een stuk goedkoper is dan kipfilet. Met alle hoge boodschappenprijzen is dit echt wel een voordeel.
De kip voor dit recept breng ik op smaak met gedroogde oregano, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, zout en citroenrasp.
Recept traybake met krieltjes en kruidige kip
Traybake met krieltjes en kruidige kip
Equipment
- 1 bakplaat of ovenschaal maar dan wel met een lage rand
IngrediΓ«nten
- 1 zak voorgegaarde mini krieltjes ongeveer 600 gram gebruiken
- 2 stuks paprika in reepjes gesneden
- 1 courgette in halve plakjes gesneden (niet te dun)
- 250 gram kastanjechampgignons gehalveerd of in partjes
- 600 gram kipfijfilet in grote stukken gesneden
- 50 gram geraspte mozzarella
- 30 gram Grana Padano
- olijfolie
- hand verse basilicum grof gehakt en optioneel
KRUIDENMIX VOOR DE KIP
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel chilivlokken
- citroen rasp van 1/2 citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een schaaltje de specerijen voor de kip.
- Leg de kip in een kom, bestrooi met het specerijenmengsel en voeg een scheutje olie toe. Meng de kip goed met de specerijen.
- Verdeel op een bakplaat de krieltjes, courgette, paprika en champignons. Leg de kip erop en drizzle er een beetje olie overheen.
- Bak de traybake voor 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en draai de kip om. Bestrooi met de mozzarella en de Grana Padano en bak voor nog eens 10 minuten.
- Bestrooi vlak voor serveren nog met eventueel grof gehakte basilicum. Eet smakelijk!
- TIP: lekker met pesto en/of uiteraard met een lik mayonaise. Je kunt ook een pesto-mayonaise erbij maken.
Traybake met krieltjes en kruidige kip
TIP: heb je geen verse basilicum in huis dan is het ook lekker om vlak voor serveren nog een extra snufje gedroogde oregano toe te voegen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken