Zelf Surinaamse pindasaus met verse pinda’s maken is echt een fluitje van een cent. Het is wel iets meer werk dan mijn pittige pindasaus maar deze pindasaus zit dan ook wel echt bomvol smaak. Door geen pindakaas maar pinda’s te gebruiken krijg je een grovere structuur. Ik moet eerlijk zeggen dat ik persoonlijk qua structuur een pindasaus met pindakaas lekkerder vind maar Jan Willem vond dit weer veel lekkerder. Volgens hem is het rustieker…..het is maar dat je het weet 😉 Deze pindasaus maakte ik voor bij de pittige Surinaamse kipsaté maar hij zal vast en zeker ook erg lekker zijn bij een Surinaamse bami. Of maak het gewoon allemaal!
recept Surinaamse pindasaus
Surinaamse pindasaus
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 235 gram gezouten pinda’s
- 4 teentjes knoflook grof gesneden
- 1 rode peper grof gesneden
- 2 centimeter verse gember geschild en grof gesneden
- 1 sjalot geschild en grof gesneden
- 1 eetlepel sambal badjak
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- warm water
- snuf vers gemalen zwarte peper
Instructies
- Meng in een keukenmachine de pinda’s met de rode peper, knoflook, sjalot, gember, bruine basterdsuiker, ketjap manis en een snuf vers gemalen zwarte peper tot een smeuïge substantie. Vries de helft van de boemboe in. Meng de andere helft met warm water tot je de dikte van de pindasaus hebt, die jij lekker vindt. Verwarm dit even kort op het vuur.
Ik heb door deze Surinaamse pindasaus te maken weer een hoop inspiratie gekregen voor andere varianten. Er komen dus nog veel meer pindasaus recepten op Familie over de Kook.
pittige Surinaamse pindasaus
probeer ook eens onderstaande recepten
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/prei-stamppot-met-kruidenroomkaas-en-mosterd/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indiase-curry-met-kip-aardappel-en-groenten/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kruidige-surinaamse-stoofpot/” target=_blank]