nasi zonder pakjes en zakjes met pindasaus maken

KokenKoken
nasi zonder pakjes en zakjes met pindasaus maken
Deel met je vrienden:

Een nasi zonder pakjes en zakjes met pindasaus maken. Zonder pakjes en zakjes koken kan gelukkig echt heel lekker en simpel zijn. Vandaag heb ik het recept van een heerlijke nasi. Smaakt deze nasi hetzelfde als wanneer je een zakje kruidenmix gebruikt? Nee! Dit komt ook omdat ik die nasi niet met dit recept wilde namaken.

Voor deze nasi gebruikte ik als smaakmakers trassi, sambal, sojasaus en een bouillonblokje. Uiteraard ontbreekt een gesnipperd uitje en knoflook ook niet. Qua groente ging ik ook voor snel en gemakkelijk. Ik heb namelijk gewoon een bak kant en klare bami groente gebruikt. Nu heb je ook een bak kant en klare nasi groente maar ik persoonlijk vind de bami mix lekkerder. Welke groente je gebruikt mag je dus helemaal zelf weten 🙂 De rode peper uit het pakket voeg ik soms toe vlak voor serveren of gebruik ik in een ander recept.

“Deze nasi is snel te maken, ontzettend lekker om te eten en ook nog eens goedkoop”

recept nasi zonder pakjes en zakjes

nasi zonder pakjes en zakjes

Nasi zonder pakjes en zakjes

Een nasi zonder pakjes en zakjes maken is gelukkig helemaal niet moeilijk en ontzettend lekker.
4.75 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: kruidige rijst, nasi, nasi groente, rijst, zonder pakjes en zakjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • wok of hapjespan

Ingrediënten

  • 350 gram pandan rijst
  • 600 milliliter (heet) water
  • 1/2 ui heel fijn gesnipperd
  • 1/2 groentebouillonblokje

NASI GROENTE MENGSEL

  • 1 bak bami groente of bak nasi groente
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentje knoflook fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels sambal badjak houdt je van heel pittig gebruik dan sambal oelek
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1/2 groentebouillonblokje ik gebruik zelf ook vaak een hele maar dan is de nasi wel iets zouter van smaak. Dit is dus heel persoonlijk qua smaak

EXTRA

  • 4 eieren
  • pindasaus liefst natuurlijk zelfgemaakt
  • 1/2 komkommer in plakjes gesneden
  • kroepoek
  • 15 mini loempia's ik gebruikte mini groente loempia's van AH eigen merk.

Instructies

  • Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
    Het lekkerste is om de rijst een dag van te voren te koken!
  • Verhit de frituurpan op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, sambal, flinke snuf vers gemalen zwarte peper en een klein snufje zout glazig. Voeg de trassi toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak dit kort mee. Voeg de bami/nasi groente toe en bak een paar minuten mee. (wij houden van bite dus ik bak de groente niet te lang) Voeg de sojasaus toe en schep de rijst door het groente mengsel.
  • Frituur de mini loempia's goudbruin, snijd de komkommer in plakjes, bak 4 eieren en maak de pindasaus klaar. Dit klinkt als veel werk maar duurt echt maar een paar minuten.
  • Serveer de nasi met de gebakken eieren, pindasaus, mini loempia's, kroepoek en komkommer. Ook lekker is om nog een beetje gefrituurde uitjes eroverheen te strooien.

TIP: het lekkerste resultaat voor de nasi krijg je als je de rijst een dag van te voren klaarmaakt.

recept zelf pindasaus maken voor bij de nasi

pittige pindasaus

4.19 van 16 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 flinke eetlepels pindakaas kan zowel met als zonder nootjes
  • 5-6 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • snuf peper
  • warm water naar eigen inzicht

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.

zelfgemaakte nasi zonder pakjes en zakjes

Deze nasi is gemaakt zonder vlees en dus prima geschikt voor vegetariërs. Ook de loempia’s de ik gebruikte waren vegetarisch. Wij hebben absoluut geen vlees gemist!

Zo simpel maar zo ontzettend lekker! Deze nasi maak je zonder pakjes en zakjes en toch zit de nasi vol smaak. De nasi kan je eventueel ook prima invriezen. Ideaal als je een keertje minder tijd hebt om te koken. Ik heb een foto toegevoegd van de trassi die ik gebruik, die is van het merk Faja Lobi en gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

andere lekkere nasi recepten zijn:

*als je op de foto’s klikt, dan ga je naar het desbetreffende recept toe*

SURINAAMSE NASI MET KIP:

Surinaamse nasi met kip en pindasaus

NASI MET KIP EN GARNALEN:

nasi goreng met garnalen en kip

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.