nasi zonder pakjes en zakjes met pindasaus maken

Totale breidingstijd 25 minuten
nasi maken zonder pakjes en zakjes met zelfgemaakte pindasaus geserveerd met gebakken ei en komkommer

Een nasi zonder pakjes en zakjes met pindasaus maken. Zonder pakjes en zakjes koken kan gelukkig echt heel lekker en simpel zijn. Vandaag heb ik het recept van een heerlijke nasi. Smaakt deze nasi hetzelfde als wanneer je een zakje kruidenmix gebruikt? Nee! Dit komt ook omdat ik die nasi niet met dit recept wilde namaken. Deze nasi wordt extra lekker met een zelfgemaakte pittige pindasaus erbij.

nasi zonder pakjes en zakjes geserveerd met zelfgemaakte pindasaus, mini loempia's, plakjes komkommer en kroepoek.

Nasi op smaak brengen

Voor deze nasi gebruikte ik als smaakmakers trassi, sambal, sojasaus en een bouillonblokje. Uiteraard ontbreekt een gesnipperd uitje en knoflook ook niet. Qua groente ging ik ook voor snel en gemakkelijk. Ik heb namelijk gewoon een bak kant en klare bami groente gebruikt. Nu heb je ook een bak kant en klare nasi groente maar ik persoonlijk vind de bami mix lekkerder. Welke groente je gebruikt mag je dus helemaal zelf weten 🙂 Wil je meer lekkere en vegetarische recepten maken kijk dan ook eens bij mijn “foodie vriendin” Foxilicious.

“Deze nasi is snel te maken, ontzettend lekker om te eten en ook nog eens goedkoop”

recept nasi zonder pakjes en zakjes

Nasi zonder pakjes en zakjes

Beoordeling
van de 16
nasi maken zonder pakjes en zakjes met zelfgemaakte pindasaus geserveerd met gebakken ei en komkommer
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Benodigde keukenspullen

  • wok of hapjespan
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pandan rijst
  • 600 milliliter (heet) water
  • 1/2 ui heel fijn gesnipperd
  • 1/2 groentebouillonblokje

NASI GROENTE MENGSEL

  • 1 bak bami groente of bak nasi groente
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentje knoflook fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels sambal badjak houdt je van heel pittig gebruik dan sambal oelek
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1/2 groentebouillonblokje ik gebruik zelf ook vaak een hele maar dan is de nasi wel iets zouter van smaak. Dit is dus heel persoonlijk qua smaak

EXTRA

  • 4 eieren
  • pindasaus liefst natuurlijk zelfgemaakt
  • 1/2 komkommer in plakjes gesneden
  • kroepoek
  • 15 mini loempia's ik gebruikte mini groente loempia's van AH eigen merk.

Instructies

  • Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
    Het lekkerste is om de rijst een dag van te voren te koken!
  • Verhit de frituurpan op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, sambal, flinke snuf vers gemalen zwarte peper en een klein snufje zout glazig. Voeg de trassi toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak dit kort mee. Voeg de bami/nasi groente toe en bak een paar minuten mee. (wij houden van bite dus ik bak de groente niet te lang) Voeg de sojasaus toe en schep de rijst door het groente mengsel.
  • Frituur de mini loempia's goudbruin, snijd de komkommer in plakjes, bak 4 eieren en maak de pindasaus klaar. Dit klinkt als veel werk maar duurt echt maar een paar minuten.
  • Serveer de nasi met de gebakken eieren, pindasaus, mini loempia's, kroepoek en komkommer. Ook lekker is om nog een beetje gefrituurde uitjes eroverheen te strooien.

Tip

👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!

Voedingswaarde

Vind je dit recept lekker?

Soms werken we samen met merken, daarom kom je in dit artikel af en toe een merknaam tegen. Ook gebruiken we affiliate linkjes; als je daar op klikt en iets koopt, steun je ons een beetje (kost jou niks extra’s!).

Nieuwsgierig hoe dit precies zit? Lees dan onze disclaimer.

5 veelgestelde vragen nasi zonder pakjes en zakjes (FAQ)

Voor een gezonde nasi kun je groenten gebruiken zoals prei, wortel, paprika, witte kool en taugé. Dit zorgt voor extra smaak en een lekkere bite of gebruik gewoon een zak kant en klare nasi-groenten zoals ik heb gedaan.

Ja, nasi is ideaal om voor te bereiden! Bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast. Warm het op in een pan of magnetron met een scheutje water of olie om de rijst lekker luchtig te houden.

Ja, je kunt zelfgemaakte nasi zonder pakjes en zakjes prima invriezen. Laat de nasi eerst volledig afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten bakje of diepvrieszak. In de vriezer blijft het tot 3 maanden goed. Warm het op in een pan met een scheutje water of olie om de rijst weer lekker luchtig te maken.

Bij zelfgemaakte nasi passen heerlijke bijgerechten zoals smaakvolle pindasaus, gebakken ei, saté, kroepoek en atjar voor een frisse touch. Ook een komkommersalade, sambal goreng boontjes of gebakken uitjes maken het gerecht compleet. Serveer met een beetje extra sambal voor liefhebbers van pittig eten!

Ja, nasi kan een gezonde maaltijd zijn, afhankelijk van de ingrediënten. Gebruik in plaats van basmati rijst eventueel zilvervliesrijst.

TIP: het lekkerste resultaat voor de nasi krijg je als je de rijst een dag van te voren klaarmaakt.

Zelfgemaakte nasi zonder pakjes en zakjes

Deze nasi is gemaakt zonder vlees en dus prima geschikt voor vegetariërs. Ook de loempia’s de ik gebruikte waren vegetarisch. Wij hebben absoluut geen vlees gemist!

Zo simpel maar zo ontzettend lekker! Deze nasi maak je zonder pakjes en zakjes en toch zit de nasi vol smaak. De nasi kan je eventueel ook prima invriezen. Ideaal als je een keertje minder tijd hebt om te koken. Ik heb een foto toegevoegd van de trassi die ik gebruik, die is van het merk Faja Lobi en gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Heb je deze nasi zonder pakjes en zakjes gemaakt laat ons dan in de reacties weten wat je ervan vond 🤗

5 reacties op “nasi zonder pakjes en zakjes met pindasaus maken”

  1. 5 sterren
    Een hele gemakkelijke manier om heerlijke nasi klaar te maken. Een favoriete die ook minimaal 1 keer in onze vakantie wordt gemaakt.

  2. Beste Jacquline,
    Wat een ontzettend leuk berichtje om te lezen.
    Gelukkig valt deze nasi zo goed in de smaak 🤗
    Heerlijk om gemarineerde kip toe te voegen 🤩

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise

  3. 5 sterren
    Dit recept is echt heerlijk en makkelijk om te maken. Geen pakjes meer van conimex of wie dan ook. Het enige wat ik toevoeg is vlees. Ik marineer 3 ons nasi/bami vlees minimaal een half uurtje in wat ketjap. Dan bak ik dit eerst, zet dat apart en voeg het later toe. Anders wordt het vlees zo droog. Opgebakken is de nasi ook heerlijk. Een toprecept wat ons betreft!

  4. Beste Elly,

    Wat een super lief compliment 🙂
    Hahahaha en meer pit toevoegen kan zeker….ik zet tegenwoordig voor manlief standaard sambal of sriracha op tafel.
    Voor hem kan het ook niet pittig genoeg zijn maar ik en de kids kunnen er sinds wij corona hebben gekregen niet heel goed meer tegen.
    Dus een beetje pit heerlijk maar niet té.

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise

  5. 5 sterren
    De lekker nasi die ik tot nu toe post heb gemaakt en gegeten. Voor ons een blijvertje. Van manlief kan en mag het nog wel pittiger. Ik vond het zelf goed zo.

4.07 from 16 votes (13 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lekkerste & het beste

wraps gevuld met falafel, avocado yoghurtdip saus en feta op rond bord

Wraps met falafel, avocado-yoghurtdip en feta

Wraps met falafel zijn bij ons thuis vaste prik. Vooral als we snel iets gezonds op tafel willen zetten, zonder

komkommer salade met feta wordt opgeschept met een vork uit groene schaal

Komkommer salade met feta – fris van smaak én snel klaar

Deze komkommer salade met feta is lekker fris en kruidig van smaak. Binnen 5 minuten maak je deze salade al

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus met sesamzaad en bosui in kommetje

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus – sticky, pittig en vol smaak

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus zijn sticky en zitten bomvol smaak. De saus is een mix van pittig, zoet én

Volg ons op onze socials!

Wil je geen enkel Familie over de Kook recept missen? Volg ons op Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en TikTok voor de nieuwste recepten, weekmenu’s, kooktips en kookvideo’s.

Heb je iets uit onze keuken gemaakt? Tag @familieoverdekook of gebruik #familieoverdekook. We delen graag jouw creaties met onze volgers!

Geschreven door

Welkom op Familie over de Kook! Ik ben Marie Louise, oprichtster van deze blog. Samen met mijn partner Jan Willem en dochters Beaudine en Amaranthe deel ik hier wat er bij ons thuis op tafel komt. Of je nu kookt voor je gezin, gezellig met z'n tweeën eet of gewoon iets lekkers voor jezelf maakt: hier vind je makkelijke recepten zonder poespas. Van snelle doordeweekse recepten tot baksels waar je blij van wordt. Elk recept is bij ons thuis getest, geproefd én goedgekeurd. Duik de keuken in, probeer iets nieuws en eet smakelijk! 😋