Surinaamse pindasaus maken met pinda's

Surinaamse pindasaus maken met pinda's

Zelf Surinaamse pindasaus met verse pinda’s maken is echt een fluitje van een cent. Het is wel iets meer werk dan mijn pittige pindasaus maar deze pindasaus zit dan ook wel echt bomvol smaak. Door geen pindakaas maar pinda’s te gebruiken krijg je een grovere structuur. Ik moet eerlijk zeggen dat ik persoonlijk qua structuur een pindasaus met pindakaas lekkerder vind maar Jan Willem vond dit weer veel lekkerder. Volgens hem is het rustieker…..het is maar dat je het weet 😉 Deze pindasaus maakte ik voor bij de pittige Surinaamse kipsaté maar hij zal vast en zeker ook erg lekker zijn bij een Surinaamse bami. Of maak het gewoon allemaal!

recept Surinaamse pindasaus

Recept Afdrukken
Surinaamse pindasaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Surinaamse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 2 minuten
Porties
schaaltjes
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Surinaamse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 2 minuten
Porties
schaaltjes
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng in een keukenmachine de pinda's met de rode peper, knoflook, sjalot, gember, bruine basterdsuiker, ketjap manis en een snuf vers gemalen zwarte peper tot een smeuïge substantie. Vries de helft van de boemboe in. Meng de andere helft met warm water tot je de dikte van de pindasaus hebt, die jij lekker vindt. Verwarm dit even kort op het vuur.
Deel dit Recept

Ik heb door deze Surinaamse pindasaus te maken weer een hoop inspiratie gekregen voor andere varianten. Er komen dus nog veel meer pindasaus recepten op Familie over de Kook.

pittige Surinaamse pindasaus

recept pittige Surinaamse pindasaus maken met pinda's ipv pindakaas
Je maakt voor deze pindasaus eerst een soort van boemboe. Het recept is genoeg om 2x een schaaltje te maken. De helft van het recept heb ik ingevroren en hoef ik de volgende keer alleen maar te laten ontdooien en te mengen met water.
recept zelf Surinaamse pindasaus maken met pinda's
Maak deze pinda saus bijvoorbeeld bij pittige Surinaamse kipsaté. Heerlijk als snack en ssssssst niet verder vertellen, ook lekker op een klef wit bolletje met de kipsaté.

probeer ook eens onderstaande recepten