Sandwich met rivierkreeftjes salade

Totale breidingstijd 15 minuten
sandwich met rivierkreeftjes salade en mango

Sandwich met rivierkreeftjes salade. Deze frisse rivierkreeftjes salade zouden wij dagelijks wel op ons brood willen en kunnen eten. Deze heerlijke salade maak je in nog geen 5 minuten klaar en zit bomvol smaak. Om de salade een frisse en tropische “touch” te geven voeg ik ook blokjes verse mango toe. Vroeger zou ik absoluut geen fruit gelust hebben in dit soort salades maar tegenwoordig ben ik er gek op.

sandwich met rivierkreeftjes salade

Rivierkreeftjes salade

Als ik niet beter zou weten, dan zou ik kunnen denken dat ik zwanger was. Ik schrijf denk hé…..goed lezen 😉 Ik ben dus NIET zwanger! De laatste weken heb ik alleen wel echt een enorme craving naar vis. Gelukkig vind de rest van het gezin dit totaal niet erg! Iedereen is bij ons thuis namelijk gek op vis. Gekookt, gebakken, rauw….alle vormen lusten wij. Nu is dat niet helemaal waar overigens. Ik vind zelf mosselen en andere schelpdieren namelijk echt niet zo lekker.

In deze rivierkreeftjes salade gaat naast rivierkreeftjes en mango ook komkommer, bosui, avocado, mayonaise en yoghurt. Verder gebruik ik ook een beetje fijngehakte verse koriander. Nu weet ik dat veel mensen koriander naar zeepsop vinden smaken. Je kunt de koriander ook prima vervangen voor (platte) peterselie.

Filmpje frisse en tropische rivierkreeftjes salade

Recept sandwich met rivierkreeftjes salade

Sandwich met rivierkreeftjes salade

Beoordeling
van de 1
sandwich met rivierkreeftjes salade en mango
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Benodigde keukenspullen

  • 1 broodrooster of grillpan
2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1/4 komkommer in kleine blokjes gesneden (zonder zaadlijst)
  • 1 stengel bosui fijngehakt
  • 1/2 mango in kleine blokjes gesneden
  • klein handje verse koriander fijngehakt
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel sriracha

EXTRA'S

  • 4 sneeën brood
  • 1 avocado in dunne plakjes gesneden
  • gemengde sla

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de rivierkreeftjes salade. Rooster de boterhammen.
  • Leg op 2 broodjes een handje sla, daarop de plakjes avocado en verdeel daaroverheen de rivierkreeftjes salade. Bestrooi eventueel met wat pul biber (chilivlokken) en/of een snuf versgemalen zwarte peper. Leg de andere sneetjes brood erop en aanvallen maar!

Tip

👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!

Voedingswaarde

Vind je dit recept lekker?

Soms werken we samen met merken, daarom kom je in dit artikel af en toe een merknaam tegen. Ook gebruiken we affiliate linkjes; als je daar op klikt en iets koopt, steun je ons een beetje (kost jou niks extra’s!).

Nieuwsgierig hoe dit precies zit? Lees dan onze disclaimer.

Rivierkreeftjes vervangen?

Kan je deze salade ook met andere vis maken? Jazeker! De basis leent zich ook heel goed om de rivierkreeftjes te vervangen voor gerookte zalm, (verse) tonijn, makreel of Hollandse garnalen. Door te variëren met verschillende soorten vis heb je iedere keer een andere soort salade.

rivierkreeftjes salade

Hoe eet je deze salade met rivierkreeftjes

Deze salade is niet alleen lekker op een sandwich. Je kunt de rivierkreeftjes salade ook prima op een toastje eten. Wil je liever een complete maaltijdsalade ervan maken? Gebruik dan een dubbele hoeveelheid van alles en voeg een zakje gemengde sla toe.

Andere lekkere recepten met vis

Een favoriet visrecept van ons allemaal is de Italiaanse visstoof met kabeljauw en garnalen. Wil je liever een salade met vis maken. Probeer dan de salade met gegrilde gamba’s en honing-mosterdsaus. Ook erg lekker op sandwich of op een toastje is mijn zelfgemaakte kruidenroomkaas met gerookte zalm.

Het lekkerste & het beste

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus met sesamzaad en bosui in kommetje

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus – sticky, pittig en vol smaak

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus zijn sticky en zitten bomvol smaak. De saus is een mix van pittig, zoet én

kip stroganof met paprika en champignons geserveerd met rijst op rond bord

kip stroganoff met rijst – romige saus met paprika en champignons

Kip stroganoff met rijst is een romig en kruidig gerecht met kip, paprika en champignons in een zelfgemaakte saus van

Pompoencurry met spinazie en gehaktballetjes geserveerd met rijst, naan en yoghurt

Pompoencurry met spinazie en gehaktballetjes: romig en kruidig recept

Deze pompoencurry met spinazie en gehaktballetjes staat in de herfst regelmatig bij ons op tafel. Behalve Amaranthe is iedereen er

Volg ons op onze socials!

Wil je geen enkel Familie over de Kook recept missen? Volg ons op Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en TikTok voor de nieuwste recepten, weekmenu’s, kooktips en kookvideo’s.

Heb je iets uit onze keuken gemaakt? Tag @familieoverdekook of gebruik #familieoverdekook. We delen graag jouw creaties met onze volgers!

Geschreven door

Welkom op Familie over de Kook! Ik ben Marie Louise, oprichtster van deze blog. Samen met mijn partner Jan Willem en dochters Beaudine en Amaranthe deel ik hier wat er bij ons thuis op tafel komt. Of je nu kookt voor je gezin, gezellig met z'n tweeën eet of gewoon iets lekkers voor jezelf maakt: hier vind je makkelijke recepten zonder poespas. Van snelle doordeweekse recepten tot baksels waar je blij van wordt. Elk recept is bij ons thuis getest, geproefd én goedgekeurd. Duik de keuken in, probeer iets nieuws en eet smakelijk! 😋