Bruschetta met avocadomousse en rivierkreeftjes

Bruschetta met avocadomousse en rivierkreeftjes

Deze bruschetta met avocadomousse, rivierkreeftjes en gemarineerde tomaat is echt een heerlijk hapje. Nog maar een paar weken en dan is het alweer Kerst. Wie ons langer volgt, weet dat wij met Kerst gewoon goed willen eten met gerechten die niet moeilijk te maken zijn. Uiteraard willen wij lekker eten maar ik heb echt geen zin om dagen van te voren al in de keuken te moeten staan om van alles voor te moeten bereiden. Deze bruschetta’s maak je in een handomdraai en het ziet er super feestelijk uit. Weinig moeite maar met een groots resultaat! Daar houden wij van.

recept bruschetta met avocadomousse en rivierkreeftjes

bruschetta met avocadomousse en rivierkreeftjes

Bruschetta met avocadomousse, rivierkreeftjes en gemarineerde tomaat

heerlijk en simpel hapje
4.50 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bruschetta, hapje, Kerst, snack
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 16 stuk

Ingrediënten

  • 1 stokbrood vers
  • extra vierge olijfolie
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram rivierkreeftjes

AVOCADOMOUSSE

  • 2 stuks avocado
  • 1 theelepel mosterd
  • snuf chilivlokken
  • 1,5 eetlepel crème fraîche
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1,5 eetlepel citroensap

GEMARINEERDE TOMAATJES

  • 250 gram cherry tomaatjes in kleine stukjes gesneden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • scheutje extra vierge olijfolie

Instructies

  • Begin met het marineren van de tomaatjes: meng hiervoor alle ingrediënten en laat dit even 10-15 minuutjes staan.
  • Maak de avocadomousse: Pureer hiervoor de avocado's met de cremè fraîche, snuf peper, zout, chilivlokken, mosterd en de citroensap.
  • Snijd het stokbrood in ongeveer 16 stukjes. Besprenkel beide kanten met olijfolie, wrijf beide kanten in met de knoflook en bestrooi met een beetje peper en zout. Grill het stokbrood aan beide kanten goudbruin. Dit kan onder de grill, in een koekenpan of op een grillpan.
  • Smeer 1 kant van het stokbrood in met de avocadomousse. Leg hierop wat gemarineerde tomaatjes en de rivierkreeftjes. Besprenkel eventueel met een klein beetje extra marinade.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: rivierkreeftjes zijn niet altijd even gemakkelijk verkrijgbaar. Je zou deze eventueel ook kunnen vervangen voor Hollandse garnalen. Ben je helemaal geen liefhebber van vis? Dan zou je eventueel ook stukjes carpaccio kunnen gebruiken.

Kerst hapje: bruschetta met avocadomousse

Deze bruschetta’s zien er toch ontzettend feestelijk uit? Dit kan je echt prima met de Feestdagen op tafel zetten. Het lekkerste resultaat krijg je als de tomaatjes even een kwartiertje de tijd krijgen om te kunnen marineren.

TIP: Ook lekker is het recept van mijn bruschetta met pittige rivierkreeftjes.

Mocht je nu nog een beetje avocadomousse over hebben, serveer dit er dan gewoon los bij. Mensen kunnen dan zelf kiezen of ze eventueel nog iets meer dip willen hebben.

Wijn van de maand december

Deze bruschetta hapjes maakte ik speciaal voor bij de wijn van de maand december. Ditmaal is dat de Langmeil Spring Fever Chardonnay. Het is een Australische witte wijn. Jan Willem en ik drinken normaal gesproken voornamelijk Italiaanse wijnen. Wij vinden het dan ook ontzettend leuk dat door de samenwerking met De Wijnzaak, wij met verschillende soorten wijnen in aanraking komen. Ik zeg er wel eerlijk bij dat zowel Jan Willem als ik geen Chardonnay liefhebbers zijn. Vaak vinden wij deze wijnen namelijk te zoet. Deze Australische Chardonnay heeft het kenmerkende van zoet fruit in zich maar gelukkig heeft deze wijn ook frisse citrus zuren. De Langmeil Spring Fever Chardonnay is een prima borrelwijn. Hij is niet zwaar en drinkt makkelijk weg.

Leuk weetje over deze Chardonnay

Deze chardonnay wordt in twee delen gefermenteerd. Eén in een roestvrijstalen tank (zonder hout). Het andere deel begint zijn fermentatie in tank. Echter wordt het gistingsproces onderbroken met nog paar een paar gram restsuiker resterend. Hierna wordt de wijn overgebracht op Frans eikenhout waardoor de wijn wint aan textuur en finesse.

Langmeil Spring Fever Chardonnay ervaring bij De Wijnzaak in Hoofddorp

De Langmeil Spring Fever Chardonnay is nu bij De Wijnzaak in de aanbieding van 10,99 voor 8,99. De wijn is ook online te bestellen, mocht je niet in de buurt van Hoofddorp wonen.

Bruschetta met avocadomousse, rivierkreeftjes en gemarineerde tomaatjes.

Deze chardonnay laat zicht goed combineren met vis maar is ook heerlijk bij risotto, kip of groentes. De advies temperatuur is 10-12 graden. Ik persoonlijk drink hem liever iets kouder.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.